Læserne har stemt: Vil have indgreb i lærerkonflikten nu

Bannere har siden den 2. april været et hverdagssyn i gadebilledet, her på Torvet i Faaborg.
Foto: John Fredy

Læserne har stemt: Vil have indgreb i lærerkonflikten nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal regeringen gribe ind, eller skal vi stole på, at KL og Danmarks Lærerforening kommer til enighed? Fyens.dk's læsere hælder til et regeringsindgreb.

Fyens.dk har spurgt læserne, om regeringen skal gribe ind i konflikten mellem KL og Danmarks Lærerforeningen, der snart har varet i to uger.

Hovedparten af deltagerne i afstemningen mener, at regeringen bør gribe ind - og hellere i dag end i morgen. 53 procent ud af de 1223 læsere, som torsdag middag har stemt i Fyens.dk's afstemning, svarer ja til, at et regeringsindgreb bør komme snarest muligt.

Flere af læserne mener, at resultatet af konflikten er givet på forhånd, og sandsynligvis vil falde ud til KL's fordel.

Derfor kan regeringen ligeså godt afslutte konflikten nu, mener flere læsere. For eksempel skriver Niels Erik Søndergaard:

"Indgrebet bliver formentlig det samme, hvad enten det kommer nu eller senere. Derfor bør indgrebet komme nu."

Andre mener, at lockouten bliver trukket i langdrag med vilje med det formål at tømme lærernes pengekasse:

"Er enig med min formand - lad os få det indgreb nu ... men man kan vel ikke mistænke vores meget troværdige regering for at ville vente til kassen er tom i DLF????," skriver Jan Plichta Boye.

Lad dem blive enige

13 procent af de afgivne stemmer går på, at regeringen bør gribe ind, men at det endnu er for tidligt.

Det er dog ikke alle læsere, der støtter et regeringsindgreb. 31 procent mener, at regeringen bør holde sig væk og lade parterne selv finde ud af det. En læser, Betina Hansen, kommer med et kreativt forslag til, hvordan de kan tvinges til at finde en løsning:

"Parterne skulle lukkes inde i forligsinstitutionen, og dørene låses udefra, og så skulle de ikke komme ud, før der var lavet en løsning. Lige nu opfører de sig som nogle små fornærmede børnehavebørn. Se nu og kom i gang med at forhandle, så vores børn kan komme i skole igen, det er deres fremtid, det gælder."

Fyens.dk's afstemning er ikke repræsentativ, og det er muligt at afgive mere end en stemme. Tendensen i afstemningen har dog været den samme siden begyndelsen.

Læserne har stemt: Vil have indgreb i lærerkonflikten nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce