Fynsk forlægger: Lærerlockouten har sat salget af skolebøger i stå.

Lærerlockouten har ifølge forlægger Thomas Meloni Rønn sat salget af skolebøger i stå.

Hans forlag ”Meloni”, der har adresse i Odense, måtte i sidste uge blive hjemme fra skolebogsmesse med seks nye bogtitler.

- Vi skulle til skolebogsmesse i Aarhus i sidste uge, men den blev aflyst, fordi salget af skolebøger til landets biblioteker og skolebiblioteker er gået i stå på grund af lockout, forklarer forlægger Thomas Meloni Rønn.

Ifølge Odense-forlæggeren gik salget ned allerede ved udsigten til konflikt for et par måneder siden.

Nu er lockouten en realitet - men selv om den måtte være ovre i nær fremtid, vil det være svært at sælge de bøger, Forlaget Meloni udgav før konflikten.

- Der kommer så mange bøger ud hele tiden. Og hvis konflikten kommer til at vare i lang tid, vil det være svært for bibliotekerne at gå tilbage i boglisten, siger Thomas Meloni Rønn.

Og det ærgrer den 79-årige Kerteminde-forfatter Karl Nielsen, der ellers er klar med sin bog nummer 38.

- Det er meget trist for mig. Min bog var klar til udgivelse for en måned siden. Men nu må jeg vente til august, siger Karl Nielsen.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

2
Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Lockout: Langeland har sparet 2.040.000 kr.