Hverken en lønkommission eller en ligelønskommission løser nogen problemer. Det er erfaringen fra Norge, mener topforhandleren på det kommunale område.
Lærerforeningens formand Anders Bondo Christensen, der som forhandlingsleder for KTO stod i spidsen for de kommunale overenskomstforhandlinger, tror ikke meget på effekten af en ligelønskommission - eller for den sags skyld en lønkommission.

- Det er ikke nogen mirakelkur. Hvis man har nogle forventninger om, at det løser alle problemer, så tror jeg, at man bliver dybt skuffet, og det er det vi ikke har brug for, siger Anders Bondo Christensen.

Når lærerformanden vender tomlen nedad, skyldes det først og fremmest erfaringerne fra Norge, hvor man har haft en ligelønskommission.

- Det var mit eget søsterforbund, der stod i spidsen for at få sådan en kommission nedsat. Og de kan ikke bruge resultatet til noget - og de tror ikke længere på, at der kommer noget som helst ud af det. Det kan være fint nok, at man får afdækket nogle lønrelationer, men jeg tror også, at det er primært det en lønkommission kan, siger Anders Bondo Christensen.

Mere om emnet

Se alle

DF og K skændes om lønkommission

LO: Regeringen bør tage aktion

Connie Kruckow tåler lønkommission