Lærere til kæmpedemo: Vi står sammen

Kbh KTusindvis af lockoutede lærere fra hele landet håber på stor opbakning fra befolkningen og andre fagforbund, når Danmarks Lærerforening torsdag eftermiddag har indkaldt til demonstration foran Christiansborg. "Lærerne er de første - Hvem bliver de næste?" er overskriften for demonstrationen. Og på arrangørens Facebook-side har over 6400 personer mandag eftermiddag anmeldt deres deltagelse. Lærerforeninger landet over har arrangeret transport til København, ligesom en stribe fagforbund har meldt deres støtte. Deltagerne vil mødes fire forskellige steder i København klokken 15 og derfra gå mod Christiansborg Slotsplads, hvor hoveddemonstrationen starter klokken 16. Chr.borg Slotsplads m.m.
Foto: FRANDSEN FINN/POLFOTO

Lærere til kæmpedemo: Vi står sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af lærere var torsdag mødt op til stordemonstration. Vi vil vise sammenhold, lød budskabet.

Det var torsdag eftermiddag ikke til at bevæge sig hverken den ene eller den anden vej, hvis man ligesom cirka 35.000 lærere havde indfundet sig på Christiansborg Slotsplads.

I forbindelse med torsdagens lockout-demonstration pumpede musik ud over den store menneskemængde, der med løftede bannere og diverse slogans på tøjet ville sende et klart signal til arbejdsgiverne og regeringen på den anden side af Christiansborgs mure.

"Normaliser regeringen," lød det på et banner, mens andre udtrykte et lignende ønske iført røde t-shirts med påskriften "Samarbejde fremmer forståelsen".

En af de fremmødte, Merete Hoffmann, der er lærer på Gammel Hasseris Skole i Aalborg, havde taget den lange tur til København for at vise, at lærere i hele landet står sammen.

- Jeg synes, det er vigtigt at vise, at vi har et fælles fodslag, og at de må lytte til, hvad der er fornuftigt i det her. Det vigtigste er at sende et klart signal til politikerne, siger hun.

Sammen med tre kolleger var hun kørt fra Nordjylland til København for at kunne deltage i stordemonstrationen, som lærerne har døbt "Lærerne er de første - Hvem bliver de næste?"

Ifølge Merete Hoffmann har omkring 2600 nordjyder taget samme tur som hende selv for at slutte sig til demonstrationen.

- Vi har haft problemer med at finde sæder i busserne, så ja, der har været mange, siger hun.

Andre lærere har ikke taget samme lange tur, men er kommet til Christiansborg med et lignende ønske.

Således var Katja Nielsen og Jesper Bundgaard, begge lærere ved Nordvestsjællands HF og VUC, også mødt op for at vise, at der er et fællesskab på uddannelsesområdet.

- Stemningen er rigtig god, og det skaber et godt fællesskab mellem de forskellige uddannelsesretninger, siger Jesper Bundgaard.

- De kan ikke spille os ud mod hinanden. Vi vil alle sammen vise, at vi ønsker den danske model, hvor man forhandler, i stedet for at regeringen går ind og afskaffer den frie forhandlingsret, lyder det fra Katja Nielsen.

Demonstrationen er arrangeret af Danmarks Lærerforening i et samarbejde med andre fagforbund, som støtter lærerne i deres konflikt med staten og Kommunernes Landsforening (KL).

Lærere til kæmpedemo: Vi står sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce