Lærere må låne til de faste udgifter


Lærere må låne til de faste udgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KLs lockout af folkeskolelærere betyder, at der er lukket for lønnen. De må låne for at betale regningerne.

Landets folkeskoleelever går nu ind i den fjerde uge med lockout af deres lærere - og dermed ingen eller kun lidt skolegang.

Og mens poderne ikke får undervisning, går lærerne glip af den månedlige løncheck. Kommunerne har nemlig lukket lønudbetalingerne ned. Kommunerne sparer hver dag over 50 millioner kroner på ubetalte lønninger.

En lærer mister mellem 800 og 1000 kroner efter skat for hver dag, de er lockoutet. Det viser tal fra Danmarks Lærerforening. Lærerne kan låne 825 kroner om dagen af Lærerforeningen som kompensation for ikke at få løn under lockouten.

Med den model har Danmarks Lærerforening råd til at konflikte i 10 uger, hvilket svarer til 50 dage. Og der er penge nok til en konflikt frem til sommerferien, hvis ikke regeringen griber ind, eller parterne finder en løsning.

Lærerforeningen åbnede 20. april op for muligheden for at lærere, der kan se frem til en lille eller slet ingen løn 1. maj, kan ansøge om et lån. Der er endnu ikke tal på, om lærerne står i kø for at få penge.

Men hver en krone skal betales tilbage til Danmarks Lærerforening efter konflikten. Der kan lånes 18.150 kroner om måneden pr. lærer. Lånet for april skal betales tilbage i løbet af fire år, og beløbet svarer til mindstelønnen efter skat for en nyuddannet lærer.

Lånet bliver givet i stedet for konfliktstøtte, og det betyder, at lærerne skal betale renter, men slipper for at betale skat.

Lærernes situation, som betyder, at de ikke kan komme på arbejde, får nu andre fagforbund til at se på størrelsen af deres strejkekasser.

Til Politiken fortæller FOA (Fag og Arbejde), at man har besluttet at se på mulighederne for at opkræve et egentligt konfliktkontingent hos medlemmerne for første gang i 20 år

- Vi har diskuteret det mange gange før, men nu er det alvor. Kommunerne og staten forsøger åbenlyst at tømme lærernes strejkekasse. Og spørgsmålet er vel bare, hvem der bliver de næste, siger FOA's formand, Dennis Kristensen, til Politiken.

Tilsvarende meldinger kommer fra Bupl og Dansk Sygeplejeråd.

Lærere må låne til de faste udgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce