Lactosan holder fast i de gode kunder


Lactosan holder fast i de gode kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONKURRENCE: Ostepulverfabrikken vægter indtjening højere end omsætning
- Der er spillere i markedet, der anser det for vigtigere at skaffe sig volumen - omsætning - end indtjening, siger direktør Søren Clemmensen, Lactosan A/S.

Ostepulverfabrikken i Ringe oplevede sidste år et dyk i omsætningen på 34 millioner til 217 millioner kroner. Til gengæld lykkedes det dog at fastholde en næsten uændret bundlinje i form af et overskud efter skat på 12,1 millioner kroner.

- Vi har helt bevidst valgt at sige farvel til nogle forretninger, som vi ikke kan tjene penge på, siger Søren Clemmensen.

- Min ambition er ikke at være direktør for en stor omsætning, men for en stor indtjening. Det har jeg praktiseret gennem mine 25 år på Lactosan, betoner han.

Søren Clemmensen lægger ikke skjul på, at det er en af branchens store, den irske Kerry-koncern, som har presset priserne i bund - sammen med Arla, hvis ostepulver- fabrik i Glamsbjerg for nylig blev opkøbt af Kerry Group.

Den skærpede konkurrence er blandt andet blevet praktiseret på det engelske marked, der er branchens vigtigste.

Lactosan har i stedet støttet sig til, at firmaets strategi gennem en årrække har søgt at opdyrke nye markeder.

Det betyder, at fabrikken i dag er inde i de fleste af de 10 nye EU-lande og nu nyder godt af, at kontrakterne er knyttet, samtidig med at det tidligere omfattende bureaukrati efter EU-medlemskabet er blevet reduceret betragteligt.

Fodfæste i Afrika

Også en investering i det afrikanske marked udvikler sig positivt. Lactosan er for øjeblikket inde i Egypten og Sydafrika og har fået nye kunder her.

På lidt længere sigt venter Lactosan-ledelsen, at der også vil opstå markeder for ostepulver i Marokko og Kenya.

- Det starter typisk med, at der importeres færdigvarer, hvorefter nogle driftige folk går i gang med at etablere en lokal produktion, og der kommer vi så på banen, siger Clemmensen.

Selv er han på vej ud af førerfeltet hos Lactosan, idet han i forbindelse med sin 60-års dag 1. maj gik på pension og overlod stillingen som administrerende direktør til den 41-årige Jørn Leth Frandsen.

Clemmensen er dog fortsat knyttet til fabrikken og er i disse dage konstitueret som administrerende direktør, mens hans afløser holder ferie.

Den forløbne del af 2004 tegner pænt for virksomheden i Ringe.

Ifølge Søren Clemmensen er der udsigt til en resultatforbedring i forhold til 2003, og der ventes også en beskeden vækst i omsætningen på ny.

Lactosan holder fast i de gode kunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce