Lån i Amagerbanken hasteundersøges


Lån i Amagerbanken hasteundersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunder i Amagerbanken kan låne penge i banken til at investere i Amagerbanken selv. Finanstilsynet bebuder undersøgelse. Ekspert: Formentlig ulovligt.

Finanstilsynet er på vej med hasteundersøgelse af Amagerbanken. Tilsynet reagerede torsdag prompte på informationer om, at banken tilbyder erhvervskunder en række spekulative lånepakker. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi tager fat i Amagerbanken med det samme, sagde kontorchef i Finanstilsynet Annette Bjaaland Andersen umiddelbart efter, at hun havde fået forelagt de dokumenter, avisen er i besiddelse af.

Lånepakken går kort fortalt ud på, at kunderne kan købe ansvarlig kapital i banken for penge, som kunderne låner i banken. Dermed bliver det reelt bankens egne penge, der føres tilbage i bankens egen kasse for at styrke solvensen.

Problemet er, at banken ikke bliver reelt rigere af at blive finansieret med sine egne penge. Oven i købet påtager banken sig en risiko for at tabe store beløb, som yderligere vil udhule de økonomiske stødpuder, hvis kunden ikke kan betale det lån tilbage, der er bundet i ansvarlig kapital i Amagerbanken.

Professor, lic.jur. Morten Samuelsson fra Center for Kapitalmarkedsret på CBS, vurderer, at manøvren formentlig er ulovlig:

- Det er på kant med lov om finansiel virksomhed, der forbyder pengeinstitutter at tilbyde lån med henblik på investering i ansvarlig lånekapital, siger han.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra Amagerbanken.

Lån i Amagerbanken hasteundersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce