Låg på sager om sort arbejde


Låg på sager om sort arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om Håndværksrådet og Dansk Byggeri årligt modtager flere end 100 henvendelser fra forbrugere, som klager over navngivne firmaer, som udfører sort arbejde i for eksempel private hjem, så forfølger de to organisationer ikke sagerne.

- Vi kan i yderste konsekvens ekskludere en medlemsvirksomhed, hvis den har medvirket til at udføre sort arbejde, men det er endnu ikke sket. Normalt er det ikke sager, vi forfølger, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Organisationen fører ikke statistik over antallet af henvendelser, men Michael H. Nielsen vurderer, at det er flere end 100.

Dobbeltmoral

I Håndværksrådet, der er paraplyorganisation for 22.500 mindre medlemsvirksomheder, bekræfter jurist og chefkonsulent Helene Ravn, at rådet løbende får henvendelser fra utilfredse forbrugere.

- Når vi får en henvendelse, foretager vi os ikke yderligere. Vi har ikke en samlet database over alle medlemsvirksomheder. Det ville kræve, at vi tog fat i de enkelte faglige organisationer, og det gør vi ikke, siger Helene Ravn til avisen.

Medlem af Folketingets arbejdsmarkedsudvalg, Ole Sohn (SF), er kritisk over for brancheorganisationernes manglende handlekraft.

- Det er dobbeltmoralsk, at branchen intet foretager sig, når man principielt tager afstand fra sagen, siger han.

Michael H. Nielsen mener ikke, at det er organisationernes opgave at afsløre sort arbejde.

Låg på sager om sort arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce