LO vil hjælpe unge arbejdsløse


LO vil hjælpe unge arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LO vil have lige rettigheder til dagpenge for unge under 25 år. Alt andet er unødvendig diskrimination, lyder det fra næstformand Lizette Risgaard.

Unge mennesker under 25 år bliver også ramt af den stigende arbejdsløshed, og derfor er det ikke rimeligt, at de skal nøjes med halve dagpenge.

Det mener LO , som på arbejdernes kampdag foreslår, at særordningen for de unge lægges i graven.

- Når arbejdsløsheden eksploderer, er det helt urimeligt at diskriminere unge under 25 ved at give dem halve dagpenge. Der er heller ikke tvivl om, at de skrappe optjeningsbetingelser på 52 uger rammer mange unge hårdt. Derfor har LO også foreslået at nedsætte optjeningskravet til 26 uger, siger LO's næstformand, Lizette Risgaard.

Meldingen kommer sammen med en række forslag, der skal bremse den negative udvikling i ungdomsarbejdsløsheden. Blandt andet vil organisationen have flere praktikpladser, bedre mulighed for unge i skolepraktik, og at der generelt sættes massivt ind med uddannelse af de unge. Det skylder vi de mange ufaglærte unge, der trådte ud på arbejdsmarkedet under opsvinget, og som nu er dem, der er følsomme over for den stigende arbejdsløshed, mener LO.

- Regeringen er nødt til at tage sin egen målsætning om, at 95 pct. af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, langt mere alvorligt. Der er kun én langtidsholdbar løsning: Uddannelse, uddannelse og uddannelse, uddyber Lizette Risgaard.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mens arbejdsløsheden generelt er steget med 60 pct. det seneste år, er arbejdsløsheden blandt de unge steget med 94 pct. Der er nu knap 10.000 arbejdsløse under 25 år i Danmark.

LO vil hjælpe unge arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce