LO-glæde over forlig med mere tryghed


LO-glæde over forlig med mere tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LO-formanden hilser som ventet ny overenskomst velkommen, men ærgrer sig over, at ikke alle forbund bakker op om resultatet.

Den nye overenskomst på industriområdet er en god nyhed i en kold tid - både bogstaveligt talt og økonomisk. Det mener LO's formand, Harald Børsting, der hæfter sig ved, at aftalen er økonomisk ansvarlig. Samtidig er aftalen ikke på tre år, som den seneste overenskomst, og det giver god mening.

- I den nuværende situation, hvor der fortsat er usikkerhed om fremtiden for dansk økonomi, så er det fornuftigt med et to-årigt forlig. Dermed kan vi vurdere situationen på ny, når økonomien er blevet mere stabil, siger LO-formanden i en kommentar til overenskomsten.

Han hæfter sig også ved, at medarbejderne på landets virksomheder er sikret mere tryghed. Fremover får ansatte med tre års ansættelse 85 procent af lønnen i en måned i stedet for dagpengesatsen. For personer med seks års ansættelse gælder det i to måneder, mens det giver tre måneder med 85 procent af lønnen for medarbejdere, der har været otte år på arbejdspladsen.

Den nye overenskomst for cirka 240.000 ansatte i industrien giver også hurtigere ret til pension. I dag skal der ni måneders ansættelse til for at få pension. Fremover kræver det to måneders ansættelse.

Resultatet bakkes ikke op af alle i forhandlingsfællesskabet CO-Industri, der består af en række forbund under LO. Sektororganisationen HK/Privat er klar til at anbefale et nej, når medlemmerne skal stemme om overenskomsten. HK/Privat ville gerne have afskaffet en gammel regel om, hvornår hk'ere kan få overenskomst, men det blev ikke til noget.

- Det ærgrer mig naturligvis, at det ikke lykkedes at indgå et forlig, som alle forbund kan bakke op om. Men nu ser jeg frem til, at forhandlingerne på de øvrige overenskomstområder for alvor kan begynde, siger LO-formanden.

LO-glæde over forlig med mere tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce