Det er ikke nok at overvåge situationen, som regeringen siger. LO beskylder regeringen for ikke at gøre noget, mens ledigheden stiger.
Der er kommet 10.600 flere ledige i marts, og regeringen gør intet. Hovedorganisationen LO raser over beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) reaktion på dagens ledighedstal. Ministeren peger på, at regeringen har givet skattelettelser og ladet kommuner bruge penge på renovering. Samtidig følger regeringen udviklingen tæt, men det er slet ikke nok, lyder det fra LO's formand, Harald Børsting.

- Nu er det på tide, at beskæftigelsesministeren holder op med at snakke om små skud i bøssen. Regeringen bliver nødt til at indse, at der er behov for markante vækst- og opkvalificeringsinitiativer, siger Harald Børsting.

Det er Danmarks Statistik, der offentliggør ledighedstallene. De viser, at der i marts var 82.100 ledige, en stigning på 2,9 procent. Ledigheden i Danmark er dermed stadig blandt de laveste i Europa, men der skal handling til nu, kræver Harald Børsting.

- Beskæftigelsesministeren siger, at hun og regeringen følger krisen tæt. Det kan jo ikke passe, når de ikke gør noget. Regeringen har ikke forstået situationens alvor, siger LO's formand.