LO: Mere uddannelse til de arbejdsløse


LO: Mere uddannelse til de arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledighedskøen bliver længere og længere. Og LO vil nu have mere uddannelse til de arbejdsløse, så de kan blive opkvalificeret.

Mere uddannelse til de arbejdsløse.

Det er LO's krav til regeringen, efter at køen af arbejdsløse bliver ved med at vokse. Næstformand Lizette Risgaard siger, at når regeringen ikke evner at skabe nye arbejdspladser, burde den i det mindste fjerne de uddannelsesmæssige begrænsninger for de arbejdsløse.

- Endnu en gang oplever vi, at tusindvis af familier rammes af arbejdsløshed. Og endnu en gang afsløres det, at regeringens indsats for at sætte skub i beskæftigelsen er helt og aldeles utilstrækkelig, siger Lizette Risgaard.

Antallet af arbejdsløse steg fra november til december sidste år med 5000 personer. Tallet er nu oppe på 122.700 arbejdsløse, viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Regeringen har på foranledning af LO og DA indført en forsøgsperiode, hvor arbejdsløse, ufaglærte personer har ret til at uddanne sig mere end de nuværende maksimalt seks uger. Men regeringen har tilsyneladende glemt at fortælle jobcentrene om muligheden, mener Lizette Risgaard.

- Det er jo helt åbenlyst, at det ikke er lykkedes regeringen at fortælle jobcentrene om de ufaglærtes rettigheder. Vores ufaglærte medlemmer kan i hvert fald ikke mærke, at de nu har ret til at uddanne sig ud over de seks uger, siger hun i en kommentar.

Også de faglærte har brug for efteruddannelse, da de har svært ved at finde nyt arbejde, fordi deres kvalifikationer trænger til at blive fornyet.

- Jeg har sagt det før og gør det igen: Gi' dog arbejdsstyrken en mulighed for at uddanne og opkvalificere sig nu! Brug dog samfundets stilstand fornuftigt. Det er nu tiden er til det, siger Lizette Risgaard.

LO: Mere uddannelse til de arbejdsløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce