Tryghed i ansættelsen er det vigtigste krav ved forhandlingerne om næste års overenskomst, siger LO's formand Harald Børsting forud for weekendens forhandlinger
Helt usædvanligt slækker LO kravene til lønstigninger for 600.000 privatansatte LO-medlemmer forud for weekendens afgørende forhandlinger med arbejdsgiverne om næste års overenskomst på industriområdet. Det skriver Berlingske Tidende.

Finanskrisens hærgen gør, at danskerne ikke kan forvente meget ekstra i lønningsposen, lyder det nu fra LO-formand Harald Børsting.

- Man må erkende, at der ikke er plads til lønfest denne gang. Når der nu ikke er rum til så meget i løn, så prioriterer jeg behovet for, at vi kigger på andre elementer, der kan give tryghed for medlemmerne, siger Harald Børsting, som dog ikke har opgivet kravet om, at lønmodtagerne skal bevare reallønnen og forhåbentligt udvikle den.

LO vil modarbejde østarbejdere, som underminerer de danske overenskomster. Men der skal også gives flere penge til kompetencefonde, så fyrede medarbejdere hurtigt kan komme videre.

Dansk Industris administrerende direktør, Hans Skov Christensen, ønsker ikke at kommentere Harald Børstings udspil.

Mere om emnet

Se alle
Industriparter skilles uden resultat

Industriparter skilles uden resultat

Slutspil om industrioverenskomst i gang

Slutspil om industrioverenskomst i gang

Forsker: LO-medlemmer vil redde jobbene