LEO Pharma i forlig om olie-for-mad


LEO Pharma i forlig om olie-for-mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medicinalselskabet LEO Pharma indgår forlig med Bagmandspolitiet i sagen om olie-for-mad og bestikkelse ved salg til Irak.

Medicinalselskabet LEO Pharma skal ikke i retten i en sag om bestikkelse. Selskabet har indgået forlig med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet, i sagen om olie for mad og bestikkelse ved salg til Irak.

Forliget kommer til at koste LEO Pharma 8,5 millioner kroner.

- Vi har efter grundige overvejelser besluttet at indgå forlig, så olie for madsagen ikke kommer til at overskygge alle de mange positive tiltag, der sker i LEO Pharma for tiden, siger LEO Pharmas administrerende direktør Gitte Aabo.

- Med forliget undgår vi en lang og opslidende retssag i en tid, hvor vi i koncernen har brug for at fokusere vores kræfter og energi på at ekspandere, tilføjer hun.

Sagen har baggrund i Iraks invasion af Kuwait i 1990 og de efterfølgende FN-sanktioner mod Irak. Landet måtte kun sælge olie under FN-kontrol. Indtægterne måtte kun bruges til mad og medicin og kun godkendt af FN.

Ifølge FN betalte over 2000 af de 4500 virksomheder, der handlede med Irak, omkring 11 milliarder kroner i bestikkelse og returkommission til irakerne.

21 af de mistænkte virksomheder var danske. Medicinalkoncernen Novo Nordisk har valgt at betale 30 millioner kroner tilbage i Danmark og har desuden indgået et meget dyrere forlig i USA.

I alt 13 danske virksomheder blev af Bagmandspolitiet stillet en retssag i udsigt. Målet var at konfiskere op mod 100 millioner kroner fra virksomhederne.

LEO Pharma i forlig om olie-for-mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce