Fire ud af fem kvinder bliver snydt for en personlig lønregulering under barselsorloven. HK er målløs over forholdene.
Fire ud af fem kvinder bliver snydt for en personlig lønregulering, imens de er på barselsorlov. Det viser en undersøgelse lavet af Capacent Epinion blandt 1122 medlemmer af HK/Privat.

78 procent af de kvinder, der har været på barsel inden for de seneste fem år, har ikke fået en lønregulering. Ifølge ligebehandlingsloven er det ulovligt at fastfryse kvinders løn, imens de er på barsel, og hvis kollegerne får en regulering, har den barslende ret til den samme, som hun ville have fået, hvis hun ikke var på barsel.

- Jeg er simpelthen målløs. For ti år siden kulegravede vi området og fandt ud af, at der var en masse kvinder der gik glip af lønstigninger, når de var på barsel. Efterfølgende rejste vi en række sager, og alle forsikrede os om at det var et forbigående fænomen. Nu har vi altså dokumentation for at problemet ikke er blevet mindre. Jeg troede helt ærligt at vi var kommet videre, her 30 år efter at loven om ligeløn blev indført, siger faglig koordinator i HK/Privat og specialist i barselssager, Gerda Christensen.