Kvinde indtager chefstolen i Sydbank

Kvinde indtager chefstolen i Sydbank
Foto: POLFOTO/Carsten Andreasen

Kvinde indtager chefstolen i Sydbank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karen Frøsig bliver ny direktør i Sydbank, der er landets fjerdestørste bank. Hun overtager posten efter Carsten Andersen.

Landets fjerdestørste bank Sydbank får en kvinde i spidsen. Karen Frøsig bliver ny administrerende direktør efter Carsten Andersen, som går på pension.

Dermed bliver 51-årige Karen Frøsig en af de første kvinder på en absolut toppost i den danske bankverden, når hun til sommer indtager chefstolen.

Meddelsen om direktørskiftet kom samtidig med Sydbanks årsregnskab. Banken fik et nettoresultat på 781 millioner kroner i 2009, hvilket var bedre end ventet.

Banken tabte dog samtidig næsten 1,2 milliarder kroner på udlån mod 544 millioner kroner i 2008. Det er et højt tal, men en naturlig konsekvens af finanskrisen, forklarer banken i regnskabet.

Det er overvejende virksomheder, der ikke har kunnet betale deres afdrag.

Basisresultat før nedskrivninger steg 379 millioner kroner i forhold til 2008 og udgør 2.1 milliard kroner, hvilket er det bedste basisresultat før nedskrivninger i koncernens historie.

Nuværende administrerende direktør Carsten Andersens er ganske tilfreds med årsregnskabet, som bliver karrierens sidste i Sydbank.

- At vi i 2009, hvor dansk økonomi har været i dyb krise har evnet at tjene 1 milliard kroner før skat, kan vi kun være meget tilfredse med. Resultatet vil nok en gang placere Sydbank blandt de bedst indtjenende pengeinstitutter såvel absolut som målt på egenkapitalforrentningen, siger han i en kommentar.

Carsten Andersen, der fylder 65 år til august, har meddelt bankens bestyrelse, at han med udgangen af maj måned ønsker at gå på pension, og bestyrelsen har derfor valgt Karen Frøsig som hans afløser.

Hun er 51 år og cand.jur. og har siden maj 2008 været medlem af bankens direktion.

Bankens direktion vil fra 1. juni bestå af administrerende direktør Karen Frøsig, bankdirektør Preben Lund Hansen og bankdirektør Allan Nørholm.

Kvinde indtager chefstolen i Sydbank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce