Kverneland Kerteminde bedst i familien


Kverneland Kerteminde bedst i familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROS: Landbrugsmaskiner gav på ny rekordomsætning og -resultat - nu lurer stålpriser

Med rekordomsætning - og -resultat for andet år i træk - og et godt omdømme - placerede Kverneland Kerteminde A/S sig sidste år bedst i familien.

Virksomheden, den tidligere Maskinfabrikken Taarup, indgår nu i den norske Kverneland-koncern, hvis salgsselskaber og importører med hæderstitlen Company of the Year 2003 har kvitteret til de godt 240 medarbejdere og ledelsen.

Af det netop offentliggjorte regnskab fremgår også, at ledelsen er ganske godt tilfreds med udviklingen, der blev bedre end forudset ved starten på 2003.

Omsætningen voksede fra 232 millioner til 246 millioner kroner, men væksten er større, end det umiddelbart ser ud - reelt over 10 procent - fordi flytningen af et reservedelslager internt i koncernen i 2002 blev opført i regnskabet som en handel til 10 millioner kroner.

Resultatet før skat blev 37 millioner kroner, en stigning på syv millioner kroner. Efter skat er billedet lidt anderledes, men det skyldes ligeledes ekstraordinære forhold, idet 2002-resultatet blev løftet af en ekstraordinær indtægt på 15 millioner kroner ved aktivering af udskudt skat.

Stor vækst i Norge

- Det gode resultat sidste år skyldes især, at vi har haft en pæn omsætningsfremgang i Skandinavien, oplyser administrerende direktør Niels Erik Andersen.

Kverneland Kerteminde har skiftet importør i Norge, og det har fordoblet salget, så det nu udgør seks procent af fabrikkens samlede indtægter. Største marked er dog fortsat Sverige med en andel på otte procent.

Blandt de vigtigste markeder hører også Frankrig, England, Japan og Australien.

Fabrikken eksporterer til 35-40 lande i Europa, Nordamerika, Australien, New Zealand og Japan. Inden for de seneste år har også Rusland og de baltiske lande udviklet sig som interessante markeder.

For 2004 er forventningen i Kerteminde en lidt vigende omsætning, selv om fabrikken med sine specialiteter, skårlæggere og skivehøstere har en stærkt position.

- Vi har travlt lige nu med alle i arbejde, men det er også højsæson, og vi har noteret stærk konkurrence og en vis afmatning på nogle markeder, siger Niels Erik Andersen.

Han peger desuden på, at 2003 var begunstiget af, at Finland og Holland aftog nogle engangspartier af udfasede typer ensileringsvogne. De gav velkomne engangsindtægter, men dem budgetteres der ikke med flere af i år. Også forventningen til resultatet er justeret ned.

Indtjeningen er stærkt påvirket af valutakurserne, især hvis de lave kurser for US dollar, canadiske dollar og britiske pund fastholdes. En væsentlig faktor er også råvarepriserne, og her lurer stigende stålpriser. Dem har chefen i Kerteminde dog for øjeblikket ingen kommentarer til.

Kverneland Kerteminde bedst i familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce