Kuwait køber europæiske kampfly


Kuwait køber europæiske kampfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en ordre på 26 kampfly styrker Eurofighter sin position

Mens de danske politikere stadig grubler over, hvilet fly, der skal afløse det aldrende F16, så har Kuwait nu truffet en beslutning. Oliestaten har afgivet en ordre på kampfly af typen Eurofighter Typhoon. Ordren kommer efter at Sultanatet Oman bestilte 12 tilbage i december 2012.

Med ordren styrker Eurofighter sin rolle som Europas største militære samarbejdsprogram, der i alt har tilknyttet 599 fly.

Eurofighter-programmet er et samarbejde mellem Tyskland, Italien, Storbritannien og Spanien. Foruden de fire produktionslande er flyene solgt til Østrig og Saudi Arabien.

Danmark skal i 2020 investere op mod 30 milliarder kroner i nye kampfly, og forud er gået et langt analysearbejde og flere udbudsrunder. I løbet af efteråret skal danskerne beslutte sig, for hvilket fly der skal satses på, og her er der tre kandidater med i opløbet om at blive Danmarks næste kampfly.

Her er Eurofighter fra Airbus Defence and Space med i opløbet sammen med de to amerikanske kampfly, F-18 Super Hornet fra Boeing og Lockheed Martins F-35 Joint Strike Fighter.

Flere fynske virksomheder venter med spænding på afgørelsen. En af dem er Odense-baserede Ifad, der udvikler simulatorer til træning af piloterne. Virskomheden kan se frem til store ordre, hvis valget falder på det europæiske kampfly.

Kuwait køber europæiske kampfly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce