Kursfremgang grundet sur stemning på børsern


Kursfremgang grundet sur stemning på børsern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det danske obligationsmarked ligger tirsdag middag med pæne kursstigninger for første gang i fire dage, idet usikkerheden er tilbage på de europæiske aktiemarkeder. Den øgede efterspørgsel blandt de fastforrentede papirer er understøttet af tal for det samlede PMI-erhvervstillidsbarometer, som tirsdag formiddag viste et større fald end ventet. Olien steg mandag med den største stigning på en enkelt dag, men en stor del af forklaringen skyldes, at det var sidste dag med oliekontrakter for levering i oktober. Der er fortsat stor fokus på nyt om redningsplanen fra den amerikanske regering, som i øjeblikket er under forhandling i Kongressen.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger tirsdag middag 0,32 point højere i kurs 96,21 med en effektiv rente på 4,51 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,17 point højere i kurs 84,10 med en effektiv rente på 5,80 pct.

Det samlede erhvervstillidsbarometer i eurozonen, som dækker for både industrien og servicesektoren blev præsenteret tirsdag formiddag og viste et fald til 47,0 i september sammenlignet med 48,2 måneden forinden. Analytikerne havde ventet et mindre fald til 47,8.

- Tirsdagens nøgletal for eurozonen øger bevisbyrden for en afmatning af den økonomiske vækst, siger obligationsanalytiker hos ING Bank, Wilson Chin, til Bloomberg News. Obligationsmarkedet er desuden understøttet af det massive udsalg de seneste par dage. Det store spørgsmål bliver nu hvordan den amerikanske redningsplan vil komme til at fungere i praksis, vurderer analytikeren.

Ifølge avisen New York Times, så har Bush-administrationen og Kongressen nærmet sig hinanden i mandagens forhandlinger om den historiske amerikanske redningsplan. Kongresmedlemmer for begge partier har udtrykt kritik mod dele af planen og de markante omkostninger forbundet til den, men bedømmere tror på en snarlig løsning. Tirsdag kl. 15.30 vil finansminister Henry Paulson og den amerikanske centralbankchef være til høring i Kongressens bankudvalg.

Olieprisen steg en overgang mandag med over 25 dollar, for siden hen at lukke 16 pct. højere i 120,9 dollar pr. tønde. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden man begyndte at handle olien tilbage i 1984. Forklaringen i den voldsomme stigning skal findes i en markant svækkelse af dollar, samt ikke mindst at det var sidste dag for handel af oliekontrakter til levering i oktober. November-kontrakten handles tirsdag middag 2,8 pct. lavere i 106,6 dollar.

Kursfremgang grundet sur stemning på børsern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce