Kunstigt åndedræt til konkursramt vikarfirma

3F-formand Hans-Jørgen Pahlke er alt andet end tilfreds med at skulle feje op efter konkursen i JSC Recruitment A/S.

Kunstigt åndedræt til konkursramt vikarfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JSC Recruitment og datterselskab forsøger at genopstå på ruinerne - 3 F raser.

I omegnen af 200 fortrinsvis polske vikarer er havnet i økonomisk uføre efter, at Odense-firmaerne JSC Recruitment A/S og datterselskabet J. Skouv Udlejning ApS. er taget under konkursbehandling.

Det bliver formentlig Lønmodtagernes Garantifond, der kommer hænge på regningen til de mange lønmodtagere, der er kommet i klemme, mens 3F GOPS i Odense i øjeblikket forsøger at hjælpe polakkerne, så godt man kan.

Ud over lønmodtagerkrav, har Skat penge til gode, og det samme gælder et faktureringsfirma.

Hos 3F er der alt andet end varme følelser over for det fynske vikarbureau og indehaveren Jesper Skouv.

Lejeudgifter var for høje

Ifølge kurator Nis Stemann Knudsen fra advokatfirmaet Kielberg er det et stort underskud i datterselskabet J. Skouv Udlejning, der er skyld i konkursen.

- Firmaet har haft udlejningsudgifter til sine vikarer i ejendomme, som man ikke selv har ejet. De udgifter har oversteget de indtægter, som vikarerne har lagt i leje, lige som datterselskabet har haft ekstraordinært store vedligeholdelsesudgifter ved fraflytning, siger Nis Stemann Knudsen.

Den forklaring giver 3F-formand Niels-Jørgen Pahlke ikke meget for.

Han hæfter sig ved, at fagforeningen tidligere har skullet tage sig af sager, hvor polakker har betalt alt for høj husleje, når de skulle arbejde i det fynske vikarfirma.

- Det er horribelt, at et retskaffent land som Danmark, lader Lønmodtagernes Garantifond overtage forpligtelserne, mens Jesper Skouv i et brev til kunderne lader skinne igennem, at firmaet snart genopstår. Imens skal vi hjælpe en masse polakker med at udfylde skemaer til Lønmodtagernes Garantifond, siger Niels-Jørgen Pahlke.

Nyt firma overtager

Ifølge kurator Nis Stemann Knudsen pågår der forhandlinger med Skat om stiftelse af et nyt selskab om at overtage driften i vikarfirmaet.

Efter konkursdekretet den 17. september har Jesper Skouv forladt posten som direktør i selskabet Jesper Skouv Udlejning ApS på Agerhatten i Odense.

Den 23. september blev han afløst af Magdalena Barbara Skouv, der deler adresse med ham på Sandkæret i Højby syd for Odense.

Samtidig skifter selskabet navn til JSC-R ApS.

JSC Recruitment A/S, der tidligere hed JS-Consulting ApS., havde i det senest afleverede regnskab i 2007 et bruttoresultat på 58,4 millioner og lønudgifter på knap 58 millioner. Egenkapitalen - formuen - var på 425.000 kroner.

Kunstigt åndedræt til konkursramt vikarfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce