Opdateret

Fynske iværksættere bag en lille læringsrobot til tops i stor konkurrence på Europas største tech messe, Web Summit

De fynske iværksættere bag læringsrobotten Kubo har torsdag aften vundet en stor konkurrence på Europas største tech messe, der finder sted i Lissabon, Portugal i disse dage.

Kubo Robot er en læringsrobot, som blandt andet kan lære børn at stave, og stifterne af virksomheden har vundet pitch-konkurrencen på messen i konkurrence med 1500 andre start-up-virksomheder.

- Der er 50.00 mennesker til messen, og der var 6000, der søgte om at komme med i pitch-konkurrencen, så det har været et skarpt felt. Det er nogle af de skarpeste start-up-virksomheder, der er i øjeblikket, og det er ret specielt at stå foran en masse mennesker og pitche sin ide, siger Tommy Schou Lund Outzen til fyens.dk kort efter at have vundet.

I finalen var robotten en af tre deltagere, og den blev pitchet af Tommy Schou Lund Outzen.

- Man har fire minutter til at præsentere sin ide, sin business casel, og derefter skal man i tre minutter svare på spørgsmål fra et ekspertpanel. Det er dér, man virkelig viser, at man har arbejdet med sine ting, og vi har testet fem generationer af vores robot og brugt de sidste to år på den, siger den glade vinder.

Kåret foran 20.000

Den fynske robot blev kåret foran en skare på cirka 20.000 mennesker, og kort efter afsløringen af vinderen, stod Tommy Schou Lund Outzen, Daniel Friis Lindegaard og Rasmus Lindholm over for en skare på 60-70 journalister fra medier fra hele verden.

- Jeg må ærligt indrømme, at det er lidt svært at forstå, at det sker for os. Det er helt vildt. Nu skal vi ind til nogle andre danskere, som også er hernede, og som vi har delt lejlighed med, og så skal vi ud og have en fed aften.

De fynske iværksættere fik tidligere på året sin første investor, KMD, og efter techmessen i Lissabon går turen til Silicon Valley, USA, med Dansk Innovations Center.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.