Kritikere på udkig efter professionelle


Kritikere på udkig efter professionelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktionærgruppe går efter at få tre ud af fem pladser i Roskilde Banks bestyrelse besat med erfarne folk, som gruppen står inde for. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Der bliver ekstraordinær generalforsamling i Roskilde Bank i slutningen af september.

Det løfte har de kritiske aktionærer fået af bankens administrerende direktør, Søren Kaare-Andersen, som gruppen havde møde med tirsdag. Til generalforsamlingen vil gruppen stille krav om en udvidelse af bankens bestyrelse fra fire til fem medlemmer - en udvidelse, der allerede er mulig med de vedtægter, der gælder for banken i dag - og gruppen vil selv stille med tre kandidater til bestyrelsen.

- Vi gør det ud fra den betragtning, at det skal være en bestyrelse, der har indsigt. Der er kloge folk, der har sagt, at den viden, den gamle bestyrelse har haft, har været katastrofal for banken, siger Ole Nielsen, talsmand for aktionærgruppen.

Folk med viden

Hvem de tre kandidater bliver, er endnu ikke klart, men det ligger ikke i kortene, at det bliver nogen af de personer, der hidtil har været med til at tegne de aktionærer, der er kritiske over for den hidtidige bestyrelse.

- Det er ikke et spørgsmål om, at det skal være folk fra vores gruppe. Først og fremmest skal det være nogle rigtig gode folk med masser af viden. Heldigvis har vi god tid til at finde de rette folk, så vi er ikke stressede. Men vi er kræsne, siger Ole Nielsen.

Fortsætter indsamling

Ved mødet med Søren Kaare-Andersen deltog også Dansk Aktionærforening.

Ole Nielsen understreger, at foreningen er indkaldt for at kunne yde teknisk bistand, men at det fortsat er aktionærgruppen selv, der styrer processen.

Og processen fortsætter - også med hensyn til indsamling af tilkendegivelser fra utilfredse aktionærer.

- Selv om vi har 10-11 procent af aktierne bag os, fortsætter vi indsamlingen, for vi kan komme i en situation, hvor det er væsentligt at have mange flere, end vi har. Personligt så jeg gerne, vi nåede 25 procent, men det er måske utænkeligt, siger Ole Nielsen.

(ritzau)

Kritikere på udkig efter professionelle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce