Kritik af Kina-fabrik - igen


Kritik af Kina-fabrik - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen om organisationen Globalization Monitor: De tror bare ikke generelt på os.

Rederikoncernen A.P. Møller-Mærsk har iværksat en storvask af forholdene på sin containerfabrik i Dongguang Kina. Men det synes ikke at være nok for den kinesiske organisation Globalization Monitor, der trods flere møder med ledelsen for den danske olie- og rederigigant benyttede A.P. Møller-Mærsks generalforsamling i Bella Center til at gentage kritikken.

- Deres ansatte hos Maersk i Kina er blevet systematisk udnyttet. På containerfabrikken arbejdede arbejderne mere end 11 timer om dagen. Der er ikke nok høreværn, og mange arbejdere bliver høreskadede. Ledelsen er korrupt. Vi er mennesker og fortjener ordentlige forhold, lød det fra organisationens repræsentant henvendt til bestyrelsesformand Michael Pram Rasmsussen. Globalization Monitor mener ikke, at FN's Global Conduct, som Mærsk har tilsluttet sig, er tilstrækkelig til at sikre beskyttelse af medarbejderne.

- Jeg ved snart ikke, hvor jeg skal ende eller begynde. Jeg troede, at vi kunne have en dialog, hvor vi kunne komme tættere på hinanden, men hvis FN Global Compacts principper ikke er fornuftige nok, hvad er så? Første gang vi hørte om denne kritik var gennem medierne i januar. Jeg synes, at det havde været naturligt, hvis Globalization Monitor havde taget kontakt til os, svarede Michael Pram Rasmussen.

Efter en uvildig undersøgelse af et internationalt anerkendt firma med NGO-tilgang og speciale i kinesiske forhold har A.P. Møller-Mærsk iværksat en handlingsplan, som koncernens CSR-direktør Anette Stube har været i Hongkong for at præsentere og drøfte med Globalization Monitor. Organisationen har dog sammen med det danske fagforbund 3F for nylig igen sat spot på forholdene på Mærsk-fabrikkerne i Kina.

- Jeg har set i medierne, at der var rejst kritik af, at vi ikke var til stede. Herre jemini - vi var ikke inviteret, og så er det ingen skam ikke at komme, sagde Michael Pram Rasmussen.

Kritik af Kina-fabrik - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce