Den fynske storgartner er ikke længere formand for Dansk Gartneri

- Jeg har det fint, forsikrer den markante Odense-gartner Kristian Madsen, der onsdag stoppede som formand for Dansk Gartneri.

I juni 2014 var han ude for en alvorlig faldulykke, men han forsikrer, at hans stop ikke skyldes et forværret helbred.

- Det er ikke fordi, jeg har fået det dårligere. Jeg har det rigtig godt, siger gartneren, der torsdag var ude at cykle to gange og i alt tilbagelagde 40 kilometer.

Ikke tid nok

Alligevel har hans afgang noget med ulykken at gøre.

- Jeg bruger stadig meget tid på genoptræning, og jeg er engageret i mit eget gartneri. Og så har jeg brug for en middagslur. Så der er ikke så meget tid til Dansk Gartneri, som der burde være.

- Gartnerierne er i en alvorlig situation og er truet på overlevelsen. Derfor mener jeg, at de skal have en formand, der kan være 100 procent til rådighed, siger han.

Kristian Madsen faldt ned fra et træ i juni 2014 og blev alvorligt skadet i hovedet. Da Dansk Gartneri holdt generalforsamling i februar, var han kommet sig nok til at genopstille som formand.

Væltet på cykel

Siden er han faldet mange gange - blandt andet på cykel - fordi hans balanceevne stadig er dårlig. I den seneste måned er han faldet fire gange.

- Det sætter mig lidt tilbage, når det sker, men så træner jeg det op igen, så det er ikke noget permanent. Men jeg skal holde op med det, så jeg træner min balance meget, siger Kristian Madsen.

Han har været formand for Dansk Gartneri i fire et halvt år.

- Også derfor er det passende at stoppe. Ved næste generalforsamling er jeg fyldt 64, så det er også sundt med yngre kræfter, siger han.

Han fortsætter som konsulent for bestyrelsen med hensyn til politiske relationer.

Dansk Gartneris næstformand, Søren Flink Madsen, overtager formandsposten frem til næste generalforsamling.

Jørgen K. Andersen, Fraugde, bliver konstitueret som næstformand.

Arbejder stadig i firmaet

Kristian Madsen ejer Odense-virksomheden Gartneriet PKM, som er landets største. Her tiltrådte en ny administrerende direktør, Jack Møller, i august.

Kristian Madsen deltager ikke i den daglige drift, men på det overordnede plan arbejder han med blandt andet kvalitet og produktudvikling, ligesom han stadig er med til at besøge de største kunder.

- Jeg regner med at have mange år endnu i mig, siger den store gartner.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Efter ulykke: Kristian Madsen stopper som gartnerformand

Efter ulykke: Kristian Madsen stopper som gartnerformand

Stort gartneri får ny direktør

Stort gartneri får ny direktør

Efter hjerneskade: Kristian Madsen genvalgt som gartnerformand

Efter hjerneskade: Kristian Madsen genvalgt som gartnerformand