Krav om frihed ved børns sygdom


Krav om frihed ved børns sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal være slut med stress, jag og dårlig samvittighed, når børnene er syge og pligten på jobbet kalder. Et stort flertal af danskerne vil have udvidet retten til at holde fri i forbindelse med barns sygdom, viser en opinionsundersøgelse som Catinét har lavet for HK/Privat.

Hele 67 procent af lønmodtagerne mener, at forældre skal have ret til frihed under hele barnets sygeperiode og ikke kun på den første sygedag.

Flere af de store LO-forbund er parat til at rejse kravet om "ubegrænset" frihed i forbindelse med børnenes sygdom, når der skal forhandles ny overenskomst på det private arbejdsmarked om tre år.

- Jeg er ret sikker på, at det vil blive et krav, når der skal forhandles overenskomst igen i 2007. Det er et udtrykt ønske fra vores medlemmer, at vi skaber bedre sammenhæng mellem arbejds- og familieliv. Og retten til at holde fri, når børnene er syge er et berettiget krav, siger Hans Jensen til Ritzau.

I dag har de fleste lønmodtagere kun ret til at holde fri på barnets første sygedag, hvorefter de skal finde en pasningsmulighed til børnene eller alternativt tære på ferie- eller afspadseringskontoen for at løse problemet.

For nylig fik 1800 akademikere i TDC som de første ny overenskomst, der giver dem ret til at blive hjemme, indtil børnene er raske. Den ret vil flere af de store LO-forbund meget gerne have bredt ud til resten af det private arbejdsmarked.

Krav om frihed ved børns sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce