Kranførere, der kan køre grab, er en mangelvare

Thomas Boysen har tidligere været ansat på Lindø-værftet som svejser - i dag har han arbejdsleder på Nordterminalen hos Lindø port of Odense og blandt andet ansvarlig for koordinationen af kranopgaverne. Foto: Vibeke Volder

Kranførere, der kan køre grab, er en mangelvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er langt fra alle, der kan lære at køre med grab. Så der er efterspørgsel på dem, der kan, siger Thomas Boysen, arbejdsleder for kranførerne på Nordterminalen

Folk, der har taget på kran 15, er i høj kurs hos Thomas Boysen, arbejdsleder på Nordterminalen, hvor Kenneth Gørsting arbejder.

For ligesom en kran ikke bare er en kran, er en kranfører heller ikke "bare" en kranfører.

- Kran 15 er speciel af flere grunde. For det første er den mobil, så du kan køre den hvor hen du vil og sætte den op, hvor du har lyst til. Dernæst kan den løfte 140 tons, hvilket i sig selv er en kraftpræstation - og så er det præcisionskørsel. Den kan alt inden for krankørsel, siger Thomas Boysen, der gerne så endnu flere unge mennesker uddanne sig som kranførere.

- Der er efterspørgsel på folk som Kenneth, der kan køre kran 15 og køre med grab, som han kan. Det ser meget harmonisk ud, når han kører den, men det er bestemt ikke en kran, du lige sætter dig op i. Du kan ikke læse dig til det. Vi plejer at sige, at der skal minimum et års oplæring til, og så er det endda ikke sikkert, at man bliver rigtig skrap til det. Nogle bliver supergode til det, men andre lærer det aldrig, siger Thomas Boysen, der ikke selv er kranfører.

Han er uddannet svejser og var på Lindø-værftet, inden det lukkede. Han tog en lederuddannelse og har været både omkring Vestas i Rudkøbing og på Fayard, da det som den første virksomhed rykkede ind på Lindø-området. I dag er han arbejdsleder - også kaldet formand - på Nordterminalen, hvor han koordinerer arbejdet og sørger for alt fra, at de forskellige kraner er besat, til at der er kaffefiltre nok.

Når der er tryk på skibene, der kommer med skrot, er der også drøn på både kran 15 og den trup på otte mand, som kan betjene den. Der bliver ikke skelet til dag- og nattetimer eller for den sags skyld jul og nytår. Kommer der et skib juleaften, bliver det tømt juleaften.

Kranførere, der kan køre grab, er en mangelvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce