Kraftig fremgang på Lindø: Fayard sælger mindre, men tjener meget mere

Fayard har ikke haft lige så stor omsætning som i 2015/16, men overskuddet er alligevel vokset kraftigt. Arkivfoto: Vibeke Volder

Kraftig fremgang på Lindø: Fayard sælger mindre, men tjener meget mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skibsværftet Fayard på Lindø fortsætter sin imponerende konstante fremgang. Endnu en gang afleverer virksomheden et rekordstort overskud af arbejdet med at reparere og ombygge vidt forskellige fartøjer. Samtidig advarer det om tilbagegang i år.

I årene omkring Fredericia Skibsværfts flytning til Lindø i 2010 var det årlige overskud på 30-35 millioner kroner efter skat. I 2016/16 var samme tal på 186 millioner kroner.

Det fremgår af en pressemeddelelse som fredag eftermiddag blev sendt ud af Fayard, som værftet nu hedder. Selve regnskabet er endnu ikke tilgængeligt.

Dermed er overskuddet steget kraftigt i forhold til året før, da det var på 129 millioner kroner - der i sig selv var en voldsom forbedring.

Det er bemærkelsesværdigt, at den kraftige fremgang i indtjeningen ikke skyldes, at omsætningen er steget. I 2015/16 var det samlede salg på en millard kroner, men året efter var det faldet til 820 millioner kroner.

- Vi har sammen med vore medarbejdere og underleverandører trimmet arbejdsprocesserne og organisationen som helhed, samtidig med at vi har haft et særdeles godt flow i vores opgaver. Vi har haft en høj dokbelægning med alsidige arbejdsopgaver, dette har alt sammen bidraget positivt til det tilfredsstillende resultat for regnskabsåret 2016/17, udtaler værftets ejer og direktør Thomas Andersen ifølge meddelelsen.

- Vores evne til at tilpasse os kundernes ønsker og vores store fleksibilitet på grund af dygtige medarbejdere og betydelige og ret unikke dokfaciliteter giver os konkurrencemæssige fordele og mulighed for at udvikle vores forretning, siger ejeren.

Han fremhæver også, at værftet har haft øget fokus på CSR (social ansvarlighed) i 2016/17.

Advarer om tilbagegang

Men måske er den mange år lange fremgang ved at stoppe, advarer værftet.

- Vi forventer en betydelig tilbagegang i 2017/18 qua hård konkurrence i markedet, udtaler Thomas Andersen i meddelelsen.

I de seneste regnskaber har Fayard hvert år advaret om en "uændret eller lavere aktivitet i det kommende år."

Ifølge pressemeddelelsen er der god tilgang af specialopgaver fra både nye og kendte kunder, samtidig med at faciliteterne på Lindø bliver udbygget konstant.

Ifølge værftet selv har det også øget fokus på uddannelsen af lærlinge. "Værftet lægger stor vægt på at tage del i og ansvar for fremtidssikring af håndværkerfaget relateret til værftsindustrien," skriver det i meddelelsen.

Fayard har i de seneste år haft meget store opgaver for Scandlines. I november og december 2017 renoverede og malede man således "M/F Kronprins Frederik," der nu sejler på Rødby-Puttgarden. I alt 120 fartøjer har været igennem hænderne på virksomhedens ansatte i løbet af 2017.

En af de seneste store opgaver var renovering og maling af DFDS' Crown Scandinavia, der i slutningen af januar kunne vende tilbage til ruten mellem København og Oslo.

Kraftig fremgang på Lindø: Fayard sælger mindre, men tjener meget mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce