Kræftpatienter har godt af at arbejde


Kræftpatienter har godt af at arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt studie viser, at patienter, der er i behandling for brystkræft, kan have stor nytte af at arbejde.

En kræftdiagnose behøver ikke sætte en stopper for muligheden for at gå på arbejde. Faktisk kan kræftpatienter have gavn af at arbejde.

Et nyt dansk forskningsstudie viser, at patienter der er i forebyggende kemoterapi-behandling for brystkræft, blandt andet får styrket deres identitet og får bedre livskvalitet ved at fortsætte på arbejdet.

Det skriver Dansk Sygeplejeråds fagblad Sygeplejersken.

Kræftsygeplejerske Pernille Travis fra Onkologisk Ambulatorium på Herlev Hospital har udarbejdet et studie, der bygger på eksisterende forskning heriblandt dybdegående interview med 14 danske patienter med brystkræft, som fik kemoterapi og stadig gik på arbejde.

Og konklusionen er klar. Alle patienter var glade for at have en tilknytning til arbejdspladsen.

- Patienterne oplevede en styrkelse af deres identitet og af deres faglige og sociale relationer. De havde også en stolthed ved deres arbejde og en tilfredsstillelse ved at bidrage til samfundet.

- Arbejdspladsen oplevedes som et frirum i forhold til rollen som syg, fortæller PernilleTravis.

Og det er ikke kun kræftpatienterne, der kan have glæde af at opretholde arbejdslivet.

- Det har betydning for hele familien, når de kan se, at deres kone eller mor er rask nok til at gå på arbejde igen efter et sygdomsforløb. Det normaliserer hverdagen igen, siger Pernille Travis.

I Dansk Sygeplejeråd er næstformand Dorte Steenberg positiv over for, at kræftpatienter kan fastholde en tilknytning til arbejdspladsen.

- Det er ikke et mål i sig selv, at alle patienter skal kunne gå på arbejde. Men det er klart, at det her studie viser, hvor vigtigt det er, at patienterne får muligheden for at forsætte med at arbejde ved siden af behandlingen, siger Dorte Steenberg.

Hun understreger dog at arbejde aldrig må blive et krav over for kræftpatienter.

Kræftpatienter har godt af at arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce