Konservative tror på aftale om vækstplan i denne uge


Konservative tror på aftale om vækstplan i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervslivet kan ikke vente længere, og parterne er tæt på aftale om vækstplan, siger Brian Mikkelsen.

På mange danske virksomheder venter man lige nu utålmodigt på nyt fra Finansministeriet. Men ventetiden kan snart være ovre.

De Konservatives Brian Mikkelsen forventer, at der i den kommende uge vil lande aftaler om en vækstplan, der skal styrke konkurrenceevnen for de danske virksomheder ved at sænke selskabsskatten og skabe nye job ved blandt andet at genindføre boligjobordningen.

- Regeringen er begyndt at rykke på sig, og har præsenteret os for nogle bud på hjælp til små- og mellemstore virksomheder, og hvordan man vil sætte yderligere gang i væksten. Efter min mening kan vi godt blive færdige i denne uge, siger Brian Mikkelsen.

De Konservative ønsker desuden en boliggjobordning som også omfatter sommerhuse og en grænsehandelspakke, som skal sætte afgifterne ned, så danskerne handler herhjemme i stedet for at køre til eksempelvis Tyskland.

- Det er ikke store ting, som skiller os, og det må være muligt at nå en aftale nu, siger Brian Mikkelsen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har besluttet at dele forhandlingerne i to, så Dansk Folkeparti kun er med i en mindre del af vækstplanen.

Dansk Folkeparti ventes at lægge stemmer til at finde to milliarder på SU'en og én milliard på kontanthjælpen, som blandt andet skal gå til boligjobordningen og grænsehandelspakken.

Den anden aftale ventes kun at blive med Venstre og De Konservative, som ventes at lægge stemmer til en lavere offentlig vækst og en lettelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Brian Mikkelsen ønsker ikke at sætte præcise beløb på de dele af planen, som skiller parterne, men siger:

- Vi vil ikke bare acceptere småtterier. Det skal være lettere at være virksomhed, når vi har lavet denne pakke, og derfor skal vi op i større beløb, end det regeringen har talt med os om tidligere, siger Brian Mikkelsen.

Det er blandt andet pakken til små- og mellemstore virksomheder, som skiller parterne. De Konservative presser blandt andet på for bedre finansiering, mindre bureaukrati og lempeligere skatter og afgifter til denne type af virksomheder.

Konservative tror på aftale om vækstplan i denne uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce