Konservative kritiserer Merkels åbning for flygtninge


Konservative kritiserer Merkels åbning for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtningestrøm skaber splittelse i Merkels konservative blok, hvor delstaterne kræver en plan fra regeringen.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkels, beslutning om at lukke tusindvis af flygtninge og migranter ind i landet, møder kritik fra hendes allierede i det konservative CSU i Bayern, som mener, at det sender et forkert signal til resten af Europa.

Flere af delstaten Bayerns politikere mener, at Merkel er gået for vidt, da hun gav grønt lys til, at myndighederne i Ungarn kunne lade flygtninge rejse til Tyskland via Østrig.

Det gjorde hun uden at spørge delstaterne, som så efterfølgende har skullet tage sig af konsekvenserne.

- Der er ikke noget samfund, der kan håndtere noget som dette, siger Bayerns ministerpræsident, Horst Seehofer.

- Den føderale regering må have en plan her, tilføjer han.

München og andre dele af Bayern har taget imod mange mennesker, som for de flestes vedkommende er flygtet fra krigen i Syrien.

Det socialdemokratiske SPD forsvarer derimod Merkel. Partiets generalsekretær, Yasmin Fahimi, kalder beslutningen "det eneste rigtige at gøre".

Det er ventet, at Merkels koalitionsregering senere søndag vil blive enige om en række tiltag, der skal hjælpe delstaterne til bedre at håndtere flygtningestrømmen.

Blandt de tiltag, der er på bordet, er at sørge for tag over hovedet til de mange nyankomne samt sikre en hurtigere behandling af asylsager og flere penge til delstaterne.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver søndag, at prisen for de mange asylansøgere, som Tyskland huser, kan blive 10 milliarder euro i år. Det svarer til 75 milliarder kroner.

Den tyske regering har anslået, at omkring 800.000 mennesker i år vil søge asyl i Tyskland.

Og mens mange frivillige byder flygtninge og indvandrere velkommen, når de ankommer med særtog til især München, er der også modstand mod tilstrømningen af asylansøgere.

Lørdag aften protesterede flere personer fra den yderste højrefløj ved stationen i Dortmund. Fem kom til skade, da de stødte sammen med venstrefløjsaktivister.

Samme aften forsøgte ukendte gerningsmænd i Dortmund at sætte ild til en tidligere skolebygning, der er ved at blive omdannet til flygtningecenter. Der var ingen mennesker i bygningen og ingen kom til skade, ligesom der heller ikke skete nogen større materiel skade.

Konservative kritiserer Merkels åbning for flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce