Kongeligt underskud: Jubilæum og statsbesøg har kostet


Kongeligt underskud: Jubilæum og statsbesøg har kostet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangementer og statsbesøg betyder, at kongehuset afsluttede 2012 med et underskud på mere end 1,7 millioner.

Dronningens regeringsjubilæum, statsbesøg fra Kina og en tur til de olympiske lege i London. Det er nogle af de ting, der betyder, at kongehuset gik i underskud sidste år.

Det fremgår af kongehusets årsrapport fra 2012.

Helt nøjagtigt er underskuddet på 1.780.352 kroner, og i rapporten forklares det, at tallet hænger sammen med "en række større arrangementer og besøg".

Herunder blandt andet dronningens 40-års regeringsjubilæum i januar og statsbesøget fra Kina i maj.

- Det drejer sig om at få tingene til at hænge sammen økonomisk over en længere årrække, siger hoffets økonomichef Søren Kruse og fortsætter:

- Vi får et fast beløb, der er uafhængigt af vores aktivitetsniveau det pågældende år. Derfor er man nødt til at lægge lidt til side de år, hvor der ikke er så mange aktiviteter, til de år, hvor der er flere end de gennemsnitlige aktiviteter.

Umiddelbart vil det da heller ikke få store konsekvenser for kongehuset, idet resultatet overføres til kongefamiliens egenkapital, der per 31. december 2012 udgjorde mere end 18 millioner kroner.

Dronningens regeringsjubilæum blev afholdt fra den 14. til den 15. januar og blev fejret ved en række begivenheder.

Blandt andet en reception i Folketinget, karettur gennem København og modtagelse på Københavns Rådhus, festforestilling i DR's Koncertsal, festgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke og gallataffel på Christiansborg Slot.

Ifølge Søren Kruse havde hoffet senest et stort underskud i 2004, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary blev gift. Det år lød underskuddet på mere end 12 millioner kroner.

I 2011 rundede kongehuset af med et overskud på knap en million.

Kongeligt underskud: Jubilæum og statsbesøg har kostet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce