Kongeligt besøg: Butikker får lov at holde åbent

Regentparret får alligevel lov at opleve en købstad fuld af handel, når de grundlovsdag besøger Bogense til jubilæet. Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler

Kongeligt besøg: Butikker får lov at holde åbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Bogense grundlovsdag holder købstadsjubilæum med besøg fra regentparret, bliver det alligevel med åbne butikker. Erhvervsstyrelsen har givet dispensation.

Frygten for, at Bogenses 725-års-købstadsjubilæum helt paradoksalt måtte ske uden handlende i byens butikker, var stor. Men nu får regentparret alligevel mulighed for at opleve byen i fuldt vigør.

Der er nemlig givet dispensation fra lukkeloven - noget, der ellers meget sjældent sker. Men den lange kamp for handel i købstaden på 725-årsdagen har båret frugt.

Den oprindelige ansøgning om dispensation blev ellers pure afvist.

Dispensation vækker stor glæde

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at man har lyttet til vores argumenter i Erhvervsstyrelsen. Det ville unægtelig være en anderledes ramme, hvis vi skulle tage imod vores regentpar med nedrullede gardiner og lukkede butikker, siger borgmester Morten Andersen (V) i en pressemeddelelse.

Handelslivet spiller en vigtig rolle i købstaden, og borgmesteren kunne ikke forestille sig et jubilæum uden:

- Regentparret kommer til Bogense i anledning af vores bys 725-års-købstadsjubilæum, og det ville have været svært at vise vores by frem uden et positivt samspil med vores handlende, siger Morten Andersen.

Ansøgningen om dispensation, der i første omgang blev afvist, kunne reelt ikke ankes. I stedet sendte kommunalbestyrelsen en ny ansøgning af sted.

Det er en længere kamp, der nu kan slutte, og kræfterne kan i stedet bruges på forberedelserne til dagen.

Hårdt arbejde bag dispensationen

- Vi har gjort et benhårdt arbejde for at få den her beslutning ændret og høster nu frugten af denne indsats. Det er dejligt, at vi med saglige argumenter har kunnet overbevise Erhvervsstyrelsen om det fornuftige i at lade butikkerne holde åbent, siger borgmester Morten Andersen, som glæder sig på butikkernes vegne:

- Nu kan vi arbejde videre med at planlægge regentbesøget og ser frem til, at vores detailhandel også får udbytte af besøget.

Kongeligt besøg: Butikker får lov at holde åbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce