Konflikt: Thorning forstår godt forældres frustration


Konflikt: Thorning forstår godt forældres frustration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsministeren roser på sit pressemøde lærerne og viser forståelse for forældre, der er trætte af konflikt.

Den igangværende lærerkonflikt gør dagligdagen til et besværligt puslespil for mange børnefamilier.

Det erkender statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sit ugentlige pressemøde i Statsministeriet på Christiansborg.

- Jeg kan godt forstå, hvis mange forældre er rigtig, rigtig trætte af det, fordi det i dagligdagen er svært at få tingene til at gå op. Jeg ved også, at børnene savner skolen og gerne vil tilbage nu. Derfor håber jeg, at der bliver aftalt en løsning på et tidspunkt.

- Men det er nu engang sådan, det danske system er indrettet. Det er en helt legitim måde at ordne tingene på på det danske arbejdsmarked, siger Thorning.

Hun understreger desuden flere gange på pressemødet, at der fra regeringens side ikke er nogen form for mistillid til lærerne.

- De danske skolelærere er folkeskolens hjerte. Vi har intet udestående med lærerne, vi synes, de er dygtige, og vi vil gerne have, at de bruger mere tid sammen med børnene.

- Og der er ingen grund til at tro, at lærerne ikke langt hellere vil bruge tid på børnene frem for at være i en arbejdskonflikt.

Problemet er, ifølge statsministeren, at danske børns faglighed ikke er høj nok, når de forlader folkeskolen.

- Det her handler jo om en vigtig gruppe: vores børn. Og folkeskolen sikrer ikke, at danske børn kan nok, når de kommer ud. Det bliver vi da nødt til at forholde os til. Det gør regeringen nu og med lærerne fremadrettet.

- Vi vil styrke folkeskolen og lærernes rolle i folkeskolen. Alle elever skal i 2020 undervises af lærere, der har linjefagskompetence i deres fag, og vores mål er, at børnene bliver dygtigere, siger Thorning.

Hun fastholder på mødet, at der findes en løsning på lærerkonflikten "selv om det ser svært ud lige nu."

- Vi har en konflikt, fordi parterne ikke kan finde en forhandlingsløsning.

- Men jeg ser det, som sker nu, som fuldt og helt i overensstemmelsen med den danske model. Lockout er - ligesom strejker - et instrument til at fremme den andens parts forhandlingsvilje og nå frem til en løsning, siger Thorning.

Konflikt: Thorning forstår godt forældres frustration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce