Bankerne tilbyder igen i år kon- og nonfirmander særligt høje renter på en speciel konfirmandkonto.

Højdespringerne blandt de banker, Fyens Stiftstidende har spurgt om konfirmandkonti, er Nordfyns Bank og Spar Nord. De tilbyder begge otte procent i rente i en bestemt periode - hos Nordfyns Bank kan man maksimalt sætte 20.000 kroner ind på kontoen, mens Spar Nord har sat grænsen ved 15.000 kroner.

Sætter man 15.000 kroner ind på kontoen i april, bliver der cirka 900 kroner mere af den, hvis man lader alle pengene stå til november/december.

Også Danske Bank og Sparekassen Fyn er på banen med en rente på henholdsvis fire og fem procent. For begge banker gælder, at der maksimalt kan sættes 25.000 kroner ind, og at den høje rente gælder i et år - for Sparekassen Fyns vedkommende frem til maj 2017.

- Helt overordnet vil vi med vores konfirmationskonto øge de unges incitament til at spare op. Der er mange fristelser, og når man pludselig står med en del tusinde kroner, så er det klart, at det kan brænde lidt i lommen. Hvis man sætter alle pengene eller en del af dem ind på en konfirmationskonto, så får man lidt tid til at tænke sig om, samtidigt med, at opsparingen faktisk vokser, siger Ans Sulebakk Khawaja, der er chef for Danske Banks Ung Direkte.

Tjek vilkårene, inden du opretter bankkontoen

Morten Bruun Pedersen, seniorøkonom i Forbrugerrådet, råder konfirmanderne og deres forældre til at kigge bankernes vilkår efter i sømmene.

- En af de ting, man skal kigge efter, er, hvornår man forventer at skulle bruge pengene. På mange af de tilbud, bankerne kommer med, er der en opsigelsesperiode på f.eks et år. Man kan godt få sine penge ud før, men så koster det et eller andet beløb, siger han.

På Fyn skal cirka 4500 unge konfirmeres i løbet af april og maj.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
3
Ønskelisten: Penge er nummer 1 for konfirmanden

Ønskelisten: Penge er nummer 1 for konfirmanden

Lokker med høje renter: Konfirmander er millioner værd for banker

Lokker med høje renter: Konfirmander er millioner værd for banker