Kompromis lukker store flasker ind


Kompromis lukker store flasker ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kompromisløsninger har sikret de store sodavandsflasker grønt lys til supermarkedets hylder i to måneder trods dagligvarehandlens plan mod fedme.

Kampen mod fedme har ikke forhindret danske supermarkeder i at friste kunderne med store 0,6 liters sodavandsflasker sommeren over. En del af den 13-punkts-plan mod fedme, som landets supermarkeder blev enige om sidste år, gik netop ud på at undgå vokseværk på usunde varer.

Men det kunne ikke lade sig gøre at sige nej til de større sodavand, lyder begrundelsen fra Dansk Supermarked.

- Hvis det stod til os alene, ville vi helst være fri, siger informationschef i Dansk Supermarked, Erik Eisenberg til Ritzau.

Han forklarer, at Dansk Supermarked som udgangspunkt mener, at lanceringen af flasken er i strid med 13-punkts-planen. Men han understreger, at der ikke var mulighed for at krybe uden om en aftale om en to måneders kampagne fra en så stor leverandør.

Hos De Samvirkende Købmænd er man ikke i tvivl om, at flasken er lanceret som et supersize produkt. Men underdirektør Claus Bøgelund Nielsen mener alligevel ikke, at de to måneders salg nødvendigvis strider mod planen.

- Vi har i 13-punkts-planen sagt ja til, at vi ikke vil være med til, at man glider over mod større emballager. Jeg tror ikke, at den her situation, hvor et mellemprodukt bliver større, er blevet overvejet, mens planen blev skrevet. Vi ville jo aldrig sige ja til en 2,5 liters colaflaske, siger han.

Forbrugerrådet sagde for nylig til gratisavisen 24 timer, at supermarkedskæderne slet ikke burde tillade den type flasker - heller ikke i en prøveperiode - når de har indgået aftale om en 13-punkts-plan.

Kompromis lukker store flasker ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce