Kommunerne har sparet 2,3 milliarder

Foto: Martin Kierstein

Kommunerne har sparet 2,3 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne sparede sidste år 2,3 milliarder kroner. Samlet kostede det 290 milliarder kroner at drive dem.

Danskerne fik for 2,3 milliarder kroner mindre service i kommunerne sidste år. Kommunerne reducerede deres serviceudgifter med cirka 2,3 milliarder kroner i 2010 i forhold til året før, når der tages højde for nye kommunale opgaver med videre.

Det viser de netop offentliggjorte regnskabstal fra Danmarks Statistik ifølge kommunernes sammenslutning, KL.

- Kommunerne yder et markant bidrag til at genoprette balancen i dansk økonomi. Det viser, at der i kommunalbestyrelserne er en betydelig politisk vilje til at træffe nødvendige, men vanskelige og upopulære beslutninger.

Det siger KL's formand, Jan Trøjborg, i en pressemeddelelse.

Og hvis det ikke havde været for det hårde vintervejr i 2010, som slog bunden ud af kommunekasserne, så havde besparelserne været endnu større, siger Jan Trøjborg.

Besparelserne kan blandt andet ses i antallet af medarbejdere i kommunerne, som ifølge KL i februar 2011 var faldet med 14.000 ansatte, omregnet til fuld tid, i forhold til i februar 2010.

Samlet kostede det omkring 290 milliarder kroner at drive de danske kommuner i 2010, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.

Kommunernes samlede nettodriftsudgifter var på 290,3 milliarder kroner inklusive statsrefusion. Det er 20,2 milliarder kroner eller 7,5 procent mere end i 2009, men der er til gengæld ikke taget højde for pålagte meropgaver og lignende.

Kommunerne brugte 233,1 milliarder kroner på for eksempel skoler og ældrepleje under serviceområdet og 57,4 milliarder kroner på indkomstoverførsler som for eksempel førtidspensioner og kontanthjælp.

Kommunernes budgetter for 2011 medfører yderligere reduktioner på ca. tre milliarder kroner, oplyser KL. Der er tale om et toårigt forløb, hvor udgifterne fra 2009 til 2011 reduceres med cirka fem milliarder kroner.

Kommunerne har sparet 2,3 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce