Fyens.dk var "flue på væggen", da Kieler Entreprice og Odense Kommune lavede aftale om rekruttering af nye medarbejdere.

- Nååh, hvordan går det i butikken?, indleder virksomhedskonsulent Uffe Strunk et møde med nedbrydningsfirmaet Kieler Entreprice.

Odense Kommune har netop taget hul på en lang række virksomhedsbesøg, der har til formål at kæde flere ledige sammen med byens virksomheder.

Kommunens nye beskæftigelsespolitik har som mål næsten at halvere ledighedsprocenten frem mod 2020, og kommunen har derfor stor interesse i, at virksomhederne rekrutterer arbejdskraft fra jobcentrenes registre i stedet for at gå ud og ansætte folk, der allerede er i arbejde.

- Jo, det går da meget godt. Vi har aldrig haft så mange forespørgsler som nu, så vi går et ultraspændende år i møde. Jeg har lige forhørt mig på kontoret, og vi er 56 ansatte netop nu, siger indehaver David Kieler.

Fyens.dk har fået lov til at være flue på væggen under mødet mellem entreprenør David Kieler og projektchef Murat Özokcu fra nedbrydningsfirmaet og virksomhedskonsulent Uffe Strunk fra kommunens virksomhedsservice.

Vi møder dem i kontorbygningens køkken på Peder Skrams Vej tæt ved Rosengårdcentret.

Vigtigt asbestkursus

- Uffe, vi mangler kvalificeret arbejdskraft. De skal have et asbestkursus. Det, vi har fået fra Odense Kommune har ikke været tilstrækkeligt. Alle ledige kan få krankursus og truckcertifikat, men jeg mener, at et asbestkursus burde ligge i samme ende, for alle håndværkere møder før eller siden asbest, siger Murat Özokcu.

Kieler Entreprice har specialiseret sig i at bortskaffe skadelige materialer som asbest, bly, kviksølv og PCB miljømæssigt forsvarligt, og det kræver kurser at arbejde med de skadelige stoffer. Hvert halve år er det er krav, at medarbejderne skal have taget blod- og urinprøve for at sikre, at de ikke bliver sundhedsmæssigt påvirket af de farlige materialer.

- Vi vil gerne være behjælpelige med at give dem de rette certificeringer. I kan også få dem i praktik en uge eller to først, hvis I lige vil se dem an og se, om de passer ind i virksomheden, siger Uffe Strunk, der er kommunens bindeled til byggebranchen.

Læs om hele mødet, der ender med to underskrevne aftaler, i dagens udgave af Fyens Stiftstidende eller på mitfyn.dk

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.