Kom med indenfor: Sådan ser Danske Banks nye domicil i Odense ud

Danske Bank flytter til Albani Torv. Foto: Michael Nørgaard

Kom med indenfor: Sådan ser Danske Banks nye domicil i Odense ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video af Danske Banks nye domicil

Kun murene er bevaret, ellers er alt andet bygget om i bygningen på Albani Torv, hvor Realkredit Danmark har haft domicil. Og længere tid tilbage lå her Industripalæet, der blev revet ned i begyndelsen af 1980'erne.

Danske Bank flytter til Albani Torv.
Foto: Michael Nørgaard
Danske Banks nye domicil tager sig markant anderledes ud udefra end før ombygningen.Foto: Michael Nørgaard
Danske Bank flytter til Albani Torv.
Foto: Michael Nørgaard
Danske Bank flytter til Albani Torv. Foto: Michael Nørgaard

Her lå Industripalæet indtil 1982

Det er en historisk adresse, Danske Bank i Odense har indtaget med flytningen fra Flakhaven til Albani Torv kun et par hundrede meter væk fra placeringen ud til byens rådhusplads. lndustripalæet blev efter en til tider ophidset lokal debat revet ned fra december 1982 for at give plads til det daværende Kreditforeningen Danmark, der senere blev til Realkredit Danmark og en del af Danske Bank.

Der er faktisk kun murene tilbage fra kreditforeningenstiden, ellers er alt andet lavet om og renoveret. Uden at ville sætte det nøjagtige tal på, vil Jan Reifling, områdedirektør for bankens erhvervskunder, godt afsløre, at det er en ombygning til i omegnen af 50 millioner kroner.

Det har betydet et farvel til "junglen" og den store atriumgård i midten af bygningen og goddag til nye kontorer på første og anden sal, et helt nyt receptionsområde i stueetagen, hvor der før var grønne planter i flere niveauer, en ny bankfilial og et område i enden af den åbne reception med en stor trappe - den danske trappe, som den er blevet døbt.

Omkring den kan der holdes mindre koncerter og arrangementer, og der kan smides en vigtig fodboldkamp op på storskærmen, hvis det er det, der skal til.

- Vi har tænkt i store, fælles arealer, der giver os mulighed for at invitere omverdenen ind i forbindelse med begivenheder i byen som for eksempel Blomsterfestivalen, HCA Festivals og andre store arrangementer. Men det er naturligvis først og fremmest for at give vores kunder en bedre oplevelse, vi vil gerne være mere åbne, rent bostaveligt, fortæller områdedirektør for privatkunderne, Steen Møller Hansen.

Han suppleres af en tredje bankchef, Jesper Thaisen, der har ansvaret for private banking-kunderne.

- Hele tanken er at åbne mere op mod kunderne og omverdenen i det hele taget og at gøre stedet langt mere levende og mindre formelt.

Danske Bank flytter til Albani Torv.
Foto: Michael Nørgaard
Før ombygning: Atriumgård med beplantning. Nu: Stort, lyst receptionsområde. Foto: Michael Nørgaard
Danske Bank på Fyn
Danske Bank har samlet sine overordnede aktiviteter på Fyn inden for privat- og erhvervskunder, private banking, landbrugsafdeling, Realkredit Danmark, Danica og home under ét tag i et nyt hovedsæde med adresse på Albani Torv 2 i Odense - med udsigt til Eventyrhaven bag domkirken.Den officielle flyttedag fra Flakhaven 1 til Albani Torv var mandag den 7. maj.

Der arbejder i alt cirka 125 ansatte i det nye hovedsæde.

Herefter har Danske Bank følgende afdelinger på Fyn: Albani Torv, Næsby, Dalum, Søndersø, Kerteminde, Nyborg, Ringe, Middelfart og Svendborg. Der er kasseekspedition fire steder: Albani Torv, Svendborg, Nyborg og Middelfart.

Der sidder fortsat cirka 70 medarbejdere fra Danske Bank-koncernen i lejede lokaler i bygningen på Flakhaven, som banken solgte i 2016. De arbejder alle 70 på koncern-niveau og ikke specielt med fynske kunder.

Bygningen på Albani Torv er gennemrenoveret, og det stod arkitektfirmaet Arkitema og entreprenørvirksomheden KPC for til en samlet sum af omkring 50 millioner kroner.

Bygningen har tidligere huset Realkredit Danmark og andre aktiviteter i Danske Bank-koncernen.

På adressen lå tidligere Industripalæet, der blev revet ned for 36 år siden.

Det er endnu uvist, hvad der skal være i stueetagen ud til Flakhaven i bankens nu fraflyttede og solgte bygning.

Kilde: Danske Bank

Mere central end før

Ingen af de tre bankdirektører lægger skjul på, at det i de senere år har været vigtigt for banken at vinde kunder tilbage, fordi den tabte rigtigt mange i årene efter finanskrisen. Bankens image hang af flere årsager i laser, og det blev først bedre, da Thomas Borgen kom til i 2014 som øverste chef.

- Vi ved godt, at vi har været betragtet som lidt arrogante og nok i os selv, fordi vi var de store. Det image arbejder vi benhårdt på at komme af med, og det er også lykkedes i vid udstrækning, det kan vi se på vores undersøgelser af kundetilfredsheden, som vi er meget tilfredse med, fortsætter Steen Møller Hansen.

- Hele indretningen ligger i forlængelse af den øvelse, og heldigvis kunne vores hovedsæde godt se ideen i, at vi blev herinde i byen på en central placering, netop for at være så tilgængelige som muligt. Den nye placering er med byens udvikling endnu mere central end Flakhaven, påpeger Jan Reifling.

Parkeringskælderen under den sydlige del af Thomas B. Thriges Gade og I. Vilhelm Werners Plads, som bygges sammen med de 60 bestående pladser under Albani Torv, åbner om et år. Desuden kommer letbanen til at køre næsten lige til døren med linjeføringen forbi den katolske kirke, så det bliver næsten endnu nemmere at komme til banken end tidligere, påpeger Jan Reifling.

Danske Bank flytter til Albani Torv.
Foto: Michael Nørgaard
Tre glade Danske Bank-chefer på den danske trappe i det nye domicil på Albani Torv i Odense. Fra venstre: Jesper Thaisen, private banking, Søren Møller Hansen, områdedirektør for privatkunder, og Jan Reifling, områdedirektør for erhvervskunder. Foto: Michael Nørgaard

Alle ansatte under samme tag

Hele grundideen i det nye domicil er, at alle funktioner er samlet her. Tidligere var de spredt på fire-fem adresser - ud over Flakhaven og den bestående så også lokaler i Nationalbankens tidligere bygning på Hjallesevej, i Landbrugscentret på Faaborgvej og finanscentrets midlertidige placering i Englandsgade, mens der blev bygget om på Albani Torv. Nu er alle funktioner samlet på Albani Torv, og medarbejdere fra de forskellige afdelinger, 125 i alt, er under samme tag.

Med til historien hører også, at bankkunder i det hele taget rent fysisk bruger deres bank mindre og mindre, det gælder også Danske Banks kunder. Mange af de simple bankforretninger klares digitalt.

Til gengæld er der mere at rådgive om, når kunderne endelig kommer. Derfor skal det være så behageligt som muligt, når nogen kommer forbi, og det er hele indretningen gennemsyret af.

Det ses blandt andet på nye mødelokaler, der tager sig mere indbydende ud end dem i det gamle domicil på Flakhaven. Og de er udsmykket med både dansk guldalderkunst og friske fotos af nutidens Odense, taget af lokale amatørfotografer. Og så er det en ekstra bonus, at der er et godt vue ud over Eventyrhaven.

Bankfilialen er også fulgt med. Den ligger til højre for indgangen og rummer tre kasser - mod fem på Flakhaven.

- Det er den vej, det går, færre og færre går til kassen, så vi er nu nede på tre kasser, men jeg kan ikke afvise, at der vil være lidt ventetid en gang imellem, siger chefen for privatkunderne, Steen Møller Hansen.

Danske Bank flytter til Albani Torv.
Foto: Michael Nørgaard
Før ombygning: Atriumgård med beplantning. Nu: Stort, lyst receptionsområde. Foto: Michael Nørgaard

Kom med indenfor: Sådan ser Danske Banks nye domicil i Odense ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce