Købere til Folkeferie i Middelfart


Købere til Folkeferie i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale vil købe kursus- og feriecenter

Både ejendomsmæglere og lokale investorer har henvendt sig til Folkeferie for at købe de 80 ferieboliger ud til Fænøsund i Middelfart.

Henvendelsen er dog på et så foreløbigt stade, at Folkeferies ledelse endnu ikke har besluttet sig for et salg.

- Vi har ikke haft kursuscentret i Middelfart til salg, og vi er slet ikke færdige med vores lokale research, men jeg kan bekræfte, at vi har fået henvendelser fra lokale ejendomsmæglere og investorer, der har spurgt, om vi ville sælge. Vi har haft et indledende møde og ikke mere, siger Folkeferies koncerndirektør Benny Overgaard.

Tynget af gæld

Folkeferie er som nævnt i Stiftstidende onsdag under hårdt økonomisk pres for at realisere sin portefølje af ferieejendomme.

Dels er koncernen hårdt gældstynget efter, at man måtte tilbagebetale et rente- og afdragsfrit lån på 729 millioner kroner til Arbejdsmarkedets Feriefond, dels havde koncernen igen sidste år et negativt driftsresultat på 33 millioner kroner.

Folkeferie har i alt 10 feriecentre i Danmark.

Man har allerede afhændet feriehusene i Karrebæksminde, solgt 100 huse i Sæby, en snes huse i Gilleleje og lige så mange i Marielyst.

Desuden arbejdes der på salg i Sandvig og Vigsø, og får man et fornuftigt bud på ferie- og kursuscentrene i Middelfart eller Karlslunde vil de også være til salg.

- Vi er interesseret i at afhænde vores mursten og investere pengene i vores kerneforretning, der er salg af ferieophold. Derfor indgår vi gerne aftaler, hvor andre ejer murstenene, men hvor vi selv har råderetten, siger Benny Overgaard.

Ikke tvunget til at sælge

Problemet for Folkeferie er, at markedet for sommerhuse er helt i bund for tiden, men det giver plads for lokale investorer, der kan se en forretning på langt sigt, når husenes værdi igen er for opadgående.

Alle Folkeferies huse ligger på naturskønne steder i nærheden af vandet - ikke mindst i Middelfart, hvor Fænøsund er nærmeste nabo.

- I forbindelse med Middelfart har vi dog hverken snakket pris, talt med kommunen eller informeret personalet endnu, siger Benny Overgaard.

Han understreger, at Middelfart Feriecenter er en sund forretning, der hænger økonomisk sammen og kan forrente den gæld, der er i centret.

Derfor er man ikke tvunget til at sælge.

Cirka halvdelen af udlejningen i Middelfart er til feriegæster, resten er til kursusgæster.

Købere til Folkeferie i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce