København kan slippe for stor millionstraf


København kan slippe for stor millionstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Kommune slipper formentlig for at betale en regning på over 300 millioner kroner tilbage til staten

Arbejdsmarkedsstyrelsen er klar til eftergive størstedelen af et krav på 390 millioner kroner mod Københavns Kommune i en sag om aktivering. Kravet lyder nu på 65 millioner kroner.

Det fremgår af et brev fra styrelsen til Københavns Kommune om den såkaldte Farvergade-sag, som avisen Kommunen er kommet i besiddelse af.

Københavns Kommune skal inden den 16. juni foretage en stikprøveundersøgelse, der kan bekræfte, om størstedelen af kommunens aktiveringsindsats overholder lovens krav, skriver avisen.

Samtidig skal der skaffes yderlig dokumentation for, at kommunens revision af området er i orden.

Arbejdsmarkedsstyrelsen afviser, at man er i gang med at trække i land i forhold til afgørelsen fra december 2010, siger Morten Gatzwiller, kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen, til avisen Kommunen:

- Vi har nogle regler, som skal overholdes. Kommunens revisor er kommet med en redegørelse, og det er på den baggrund vores vurdering, at der vil foreligge tilstrækkelig dokumentation, såfremt kommunen følger vores advokats anvisninger.

Striden mellem kommunen og staten tager udgangspunkt i et aktiveringsprojekt i Farvergade i hovedstaden.

Arbejdsmarkedsstyrelsen afgjorde, at Københavns Kommune fik 390 millioner kroner for meget i refusion fra staten i aktiveringsprojektet i løbet af 2008 og 2009.

Det skyldes, at kommunen hjemtog refusion fra staten på 65 procent af kontanthjælpen til de ledige i Farvergade-projektet.

Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen kunne man kun få den høje refusion, hvis de ledige mødte op 25 timer om ugen. Men i Farvergade-projektet skulle de højst møde op halvanden time om ugen.

Københavns Kommune har hele tiden ment, at Arbejdsmarkedsstyrelsens afgørelse er ugyldig.

København kan slippe for stor millionstraf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce