Stigende trafik og køer på motorvejen gør det svært at tiltrække de rigtige medarbejdere, siger formand for DI Fyn, der hilser motorvejskomité velkommen

Fynske virksomheder har for øjeblikket svært ved at få transporteret varer frem og tilbage i myldretiden på Fynske Motorvej.

Det fastslår formanden for Dansk Industri på Fyn, direktør Poul Strandmark.

Han glæder sig derfor over, at de fynske borgmestre har taget initiativ til en E20-komité, der skal overbevise folketingspolitikerne om, at en udvidelse af motorvejen mellem Nr. Aaby og Odense haster.

Udover problemerne med at få varer frem til tiden peger DI-formanden på, at det for nogle virksomheder kan være svært at tiltrække de rigtige medarbejdere, når de risikerer at spilde halve timer i kø for at komme til og fra arbejde.

- Væksten er på vej tilbage til Fyn, men vi risikerer ikke at kunne udnytte opsvinget på grund af den stigende trafik på E20, der kan blive en kedelig stopklods og betyde, at lokale virksomheder ikke kan imødekomme den stigende efterspørgsel, siger Poul Strandmark.

Han opfordrer til at politikere, erhvervsliv, fagbevægelse og andre interesseorganisationer arbejder tættere sammen for at markedsføre Fyn som et godt sted at bo og drive virksomhed.

- Men en forudsætning er velfungerende instrastruktur, understreger han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.