Knækkede koden: Tysk studerende hjalp fynsk it-firma videre

Til venstre: It-chef Michael Sloth, i midten, fra Intelligent Banker, som nu skal i gang med udviklingsprojektet - som bl.a. også betyder, at Sloth og direktør Tommy Hummelmose skal ud og finde samarbejdspartnere i forskningsmiljøet enten i København eller på SDU. Desuden er en græsk professor, som IB i forvejen har et samarbejde med, også udset til at spille en rolle i det nye forskningsprojekt. Arkivfoto

Knækkede koden: Tysk studerende hjalp fynsk it-firma videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tysk studerende, som Intelligent Banker har haft i et forløb i Odense, har allerede taget de første skridt i udviklingen af den digitale overvågning. Firmaet forudser øget samarbejde med forskningsmiljøet og studerende bl.a. fra SDU.

En tysk studerende gennem Erasmus-programmet i EU har allerede lagt de første byggesten i form af kode til den overvågning, som Intelligent Banker vil udvikle i sit nye watchdog-projekt.

Et krav til støtten gennem Innovationsfonden til projektet lyder på at inkludere forskere og vidensudveksling med forskningsmiljøet. Det kunne være enten fra SDU eller Københavns Universitet, lyder det fra direktør i den odenseanske fintech-virksomhed, Tommy Hummelmose.

- Den tyske studerende fra universitetet i Heidelberg lavede den indledende programmering for at se, om det overhovedet er muligt at gøre det her, siger Tommy Hummelmose.

- Det er et billede på, hvordan vores samarbejde med studerende gør, at vi kan bruge dem til de opgaver, som vi ikke kan sætte vores faste folk til at løbe efter.

Gang i flere projekter

Intelligent Banker har konstant projekter kørende sammen med studerende fra bl.a. SDU eller opgaver, som er lagt i hænderne på studerende, da det vil være for usikkert og omkostningstungt at lade fastansatte varetage dem i firmaet. Dermed udvikler de studerende sig, imens de studerende også bidrager til virksomheden.

- Det er også et krav fra Innovationsfonden, at der skal være en meget høj grad af innovation, og projektet skal bidrage med ny viden. Pengene er bl.a. øremærket til nyansættelser, og så er det et videnprojekt både ekstern og internt. Det er også derfor, vi skal samarbejde med forskere og studerende fra universiteter i Danmark og et universitet i Athen i Grækenland, siger han.

De offentlige midler fra Innovationsfonden doneres ikke, uden der stilles krav, understreger Hummelmose.

- Det skal være noget, som bidrager innovativt til samfundsudviklingen. De personer, som kommer til at gøre brug af den halve million kroner, bliver klogere. De arbejder måske for os nu, men det er ikke sikkert, de gør det om nogle år. Det er ligesom forskning på et universitet, bortset fra at den her forskning er forankret i vores hus. Det er også derfor det hedder "innobooster", fordi det både skal skabe ny viden og booste virksomheden, siger han.

Knækkede koden: Tysk studerende hjalp fynsk it-firma videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce