Klemt Stig Rossen prøver USA

Stig Rossen sang "I'm an ugly duckling" ved H.C. Andersens 199-års fødselsdag. Nu håber han, at USA tager godt imod ham. ArkivFOTO: PETER LETH-LARSEN

Klemt Stig Rossen prøver USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UNDERHOLDNING: Økonomisk trængt sanger lukker musicalselskab efter hårde år

42-årige Stig Rossen fra Kullerup på Ørbæk-kanten vil efter nogle magre år forsøge at rette op på sin økonomi ved lancere sig selv i USA.

- I november og december vil det nordamerikanske tv-netværk PBS sende en koncert, som blev optaget i Tivolis Koncertsal i maj. Inden da udgiver jeg min musik på det amerikanske marked, så jeg forventer mig meget af USA, siger Stig Rossen.

De seneste tre år har ellers været hårde ved hans økonomi, dels fordi han har satset store beløb på at løbe en musicalkultur i gang i Danmark, dels fordi han i samme periode har været nødt til at sige nej til andre opgaver.

Vil opløse selskab

- Det har været et dyrt eventyr, siger Stig Rossen.

- Vi må konstatere, det ikke kan lade sig gøre at drive et musicalproduktionsselskab på det forholdsvis lille danske marked, med mindre man modtager offentlig støtte, siger Stig Rossen.

Derfor agter han og hans kompagnon, den århusianske Mikkel Rønnow, at opløse selskabet Rossen & Rønnow A/S i nær fremtid.

Drøm på stand-by

- Vi undersøger, om initiativet kan genopstå som et egnsteater i Vejle, men det er foreløbigt uafklaret, siger han.

Derfor er musicaldrømmen sat på stand-by, siger Stig Rossen, som bor på Østfyn med sin kone Nina Nancke, som står for ægtefællens promotion, og sønnen Lucas på to et halvt år.

Ingen gæld

I det seneste regnskab, som løb fra maj 2002 til april 2003, kom musicalselskabet ud med et underskud på 3,5 mio. kr., hvilket resulterede i en negativ egenkapital på minus 3 mio. kr.

Ifølge de to partnere i selskabet, Stig Rossen og Mikkel Rønnow, har den netop overståede Misérables-turne dog spillet en del af pengene ind igen.

- Vi kommer ikke til at efterlade os gæld, siger Stig Rossen, som dog anser sin aktiekapital på 378.000 kr. for tabt.

Udbytte på 700.000 kr.

Derfor kommer næste års regnskab for hans allerede hårdt plagede holdingselskab, NS Holding ApS, til at indeholde et tabt anlægsaktiv i samme størrelsesorden, når han nedskriver sin aktiebeholdning til 0.

Netop NSHolding er i forvejen sårbart, fordi Stig Rossen efter et godt regnskab i 2002 tog 700.000 kr. ud af selskabet i udbytte, så egenkapitalen efter årets underskud på 20.000 kr. nu er nede på 370.000 kr.

Musical frem for alt

Mens Stig Rossen har haft travlt i musicalselskabet Rossen &Rønnow med hovedsæde i Århus, har han været nødt til at sige nej til andre opgaver både på de skrå brædder som sanger og skuespiller og bag talerstole rundt i landet som foredragsholder.

Derfor komogså Stig Rossen ApS ud med et underskud i sit netop offentliggjorte 2003-regnskab.

Skylder penge

Samtidig påpegede selskabets revisor for andet år i træk, at Stig Rossen i strid med anpartsselskabsloven har lånt penge i sit eget firma.

- Det forhold skal der rettes op på. Men det illustrerer meget godt, hvor hårdt trængte vi har været, selv om vi hele tiden har levet rimeligt og rejst en del, siger han.

- Det er ingen hemmelighed, at min privatøkonomi i nogen grad er blevet udhulet, siger Stig Rossen.

Ifølge regnskaberne skylder han 300.000 til sit eget selskab.

Har det godt

- Men vi har det da godt, selv om vi har været nødt til at geare ned på forskellige områder, siger Stig Rossen, som blandt andet har skiftet sin eksklusive Lexus, som er Toyotas flagskib, ud med den langt mere beskedne Toyota Yaris.

- Jeg fortryder ikke noget, og i min branche kan det pludseligt gå den anden vej, siger Stig Rossen, som fejrede sin 42 års-fødselsdag i mandags og netop er blevet færdig med at bygge en sandkasse til sønnike.

Klemt Stig Rossen prøver USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce