Klar tale fra robotstifter: Målet er en exit

Adm. direktør Claus Risager lægger ikke skjul på, at det endelige mål er at sælge Blue Ocean Robotics. Arkivfoto: Jens Wognsen

Klar tale fra robotstifter: Målet er en exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mobile Industrial Robots (MIR) og Universal Robots (UR) har allerede gjort det - drejet robotvirksomheden mod en exit for milliarder af kroner. Målet er i sidste ende det samme for stifterne af Blue Ocean Robotics, lyder det fra adm. direktør og medstifter Claus Risager.

I 2015 blev Universal Robots solgt til Teradyne for 2,3 milliarder kroner og tidligere i år var det så Mobile Industrial Robots, Teradyne købte for 1,7 milliarder kroner. Er det også jeres mål at blive solgt i en stor exit?

- Der er ingen tvivl om, at vi også med Nordic Eye som investor arbejder på at lave en exit indenfor fem til syv år. En exit kan betyde mange ting, det kan enten være i form af en børsnotering eller at en stor virksomhed kommer ind og udvikler Blue Ocean videre i stil med det, som Teradyne gør med MIR og UR.

I får samlet 100 millioner kroner ind i ny kapital, men hvor meget er virksomheden værd i dag?

- Vi har selvfølgelig haft en dialog om det, men det er svært at sige. Vi har på et tidspunkt haft en tysk virksomhed, som var interesseret i at købe os, hvor vi kunne forstå, at buddet lå på 100 millioner dollars, så værdiansættelsen kunne være mellem 500 og 700 millioner kroner.

Vil du gerne sælge?

- Det er hårdt arbejde. Vi bruger meget tid og mange timer på virksomhede, og vi har alle tre været med i branchen i tre årtier, så derfor arbejder vi på at modne virksomheden hen mod et salg. Den er skabt som en iværksættervirksomhed, og vi er stærke til at gå fra idé til udvikling, men når robotterne for alvor skal på markedet, så skal der andre ind og tage over, for det er ikke der, vi er stærkest.

Og I bliver heller ikke yngre?

- Nej, det er klart, jeg kan ikke se mig selv sidde i jobbet 25 år mere. Det ville være rart at være med til at skabe noget, som andre kan overtage og føre videre. Det betyder også, at vi i den næste tid skal se på, hvordan vi forandrer virksomheden fra et founder- og iværksætterbaseret firma til mere corporate-drevet selskab.

Klar tale fra robotstifter: Målet er en exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce