Kinas økonomiske vækst øger tempoet

Der er atter fuld fart på den kinesiske økonomi.
Foto: Andy Wong/AP/POLFOTO

Kinas økonomiske vækst øger tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en sløv start på året snurrer hjulene nu hurtigere i Kina. Væksten i tredje kvartal er den højeste i år.

Kinas økonomi udvidede sig i tredje kvartal med 7,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det er den hidtil kraftigste vækst i 2013. Det viser tal offentliggjort fredag af det nationale statistikbureau.

Efter en overraskende svag kinesisk eksport i september var der på finansmarkederne en vis nervøsitet forud for fredagens tal for udviklingen i bruttonationalproduktet. Investorerne frygtede, at økonomien var på vej ind i en ny svaghedsperiode.

Men BNP-fremgangen i juli, august og september var helt som forventet af analytikere.

I andet kvartal udvidede økonomien sig 7,5 procent. I de første ni måneder af 2013 er væksten i verdens næststørste økonomi dermed oppe på 7,7 procent.

Kina er i gang med at tilpasse sig en ny økonomisk virkelighed, efter at adskillige år med en årlig vækst på over 10 procent for alvor blev brudt i 2012, da væksten med 7,7 procent ramte det laveste niveau siden 1999.

Den Internationale Valutafond (IMF) venter for 2013 en vækst i Kinas bruttonationalprodukt på 7,6 procent, mens Verdensbankens prognose lyder på 7,5 procent.

Fredagens vigtige BNP-opgørelse er ledsaget af flere andre økonomiske nøgletal.

Industrien i Kina øgede sin produktion 10,2 procent i september mod forventet 10,1, mens detailsalget voksede 13,2 procent i forhold til året før. En anelse lavere end de ventede 13,5 procent.

Kinas økonomiske vækst øger tempoet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce