Khader: Destruering af kemiske våben er ligegyldig


Khader: Destruering af kemiske våben er ligegyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftalen om destrueringen af kemiske våben i Syrien handler blot om at redde Obamas ære, vurderer Naser Khader.

Det er en "ligegyldig" handling, at alt kendt produktionsudstyr til fremstilling af kemiske våben i Syrien torsdag blev destrueret. For imens fortsætter det syriske regime myrderierne med andre våben.

Sådan lyder dommen fra Syrienekspert Naser Khader.

- Det er en meget billig pris, Assad skal betale i den her aftale. De kunne alligevel ikke bruge de kemiske våben mere efter USA's trusler om militær afstraffelse. Aftalen siger ikke noget om, at han ikke må bruge sine helikoptere og scud-missiler. Så det gør han.

- I forhold til borgerkrigen og den humanitære katastrofe er destrueringen af udstyret i gåseøjne en ligegyldig detalje. Det er ikke noget, der giver syrerne mad på bordet eller beskyttelse mod Assad, siger Naser Khader til Ritzau.

Aftalen kom i stand, efter at USA truede med et militært angreb på Syrien som svar på et angreb med kemiske våben mod en forstad til Damaskus den 21. august. Ifølge USA blev over 1400 mennesker dræbt af giftgasserne.

Destrueringen af de kemiske våben handler ifølge Naser Khader udelukkende om, at USA's præsident Barack Obama ikke vil tabe ansigt, efter hans planer om en militæraktion mod Assad gik i vasken.

For det syriske styre har aftalen ikke haft nogle juridiske konsekvenser, og den har ligefrem været gavnlig for Assad, vurderer Khader.

- Regimet har med aftalen faktisk bare købt sig tid til at fortsætte myrderierne med andre konventionelle våben, siger Naser Khader, der siger, at konflikten i Syrien dagligt koster mellem 100 og 200 syrere livet.

Han er langt fra imponeret over det internationale samfunds hjælp til det syriske folk.

- Man har ikke engang kunne blive enige om at lave en resolution i FN's Sikkerhedsråd, hvor man kunne sikre, at nødhjælpsorganisationerne kommer ind til de omringede steder i Syrien. Her er der folk, der dør af sult.

- Og man dækker sig ind under det kommende Geneve-topmøde, som man ikke engang har fundet en dato til endnu. Og når forhandlingerne kommer, kan de vare flere måneder. Og måske er de resultatløse, lyder det fra Khader.

Han vil ikke udelukke, at der stadig findes kemiske våben i Syrien. Men han vurderer, at Assad ikke vil løbe den risiko, der er forbundet med igen at foretage et kemisk angreb.

Khader: Destruering af kemiske våben er ligegyldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce