Kerteminde bedst på Fyn til at få folk i arbejde


Kerteminde bedst på Fyn til at få folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 24 uger går der i gennemsnit i Kerteminde Kommune, før en ledig atter kommer i arbejde. I Odense går der godt fem uger mere.

Hvis du er ledig og hurtigst muligt vil i arbejde igen, har du de bedste muligheder for det, hvis du bor i Kerteminde Kommune.

Kerteminde er den kommune på Fyn, der hurtigst får ledige i arbejde igen, viser friske tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Knap 24 uger i gennemsnit tager det, før den arbejdsløse er i arbejde igen, viser tallene. I Odense går der godt fem uger mere, idet det tager 29,4 uger, inden en ledig atter er i arbejde, mens Kertemindes nabokommune, Nyborg, er næsten 34 uger i snit om at få en ledig i gang igen.

Så længe ledig inden nyt arbejde
Så lang tid går en borger ledige, inden nyt job. Det første tal er fra 2. kvartal 2017. (Tallet er parentes er 2. kvartal 2016).Kerteminde 23,9 uger (28,1 uger)

Middelfart 25,0 uger (34,5 uger)

Faaborg-Midtfyn 25,8 uger (22,4 uger)

Nordfyns 25,9 uger (31,0 uger)

Assens 29,4 uger (25,5 uger)

Odense 29,4 uger (30,3 uger)

Svendborg 29,6 uger (29,1 uger)

Ærø 30,0 uger (27,4 uger)

Nyborg 33,8 uger (26,4 uger)

Langeland 37,4 uger (29,0 uger)

Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening

Tidlig indsats afgørende

- Vi ved, at en tidlig indsats i forbindelse med ledighed har stor betydning for, hvor lang tid der går, før en ledig kommer i job i gen, siger chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, Ann B. Poulsen.

- Her viser Kerteminde vejen med gode resultater, som de øvrige fynske kommuner forhåbentlig kan stræbe efter at nå eller endda overgå. At få ledige hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet er til gavn for såvel den enkelte som for kommunens økonomi, påpeger hun.

Årsagen til Kertemindes placering som nummer ét på listen er, at jobcentret har formået at forkorte perioden, hvor er ledig er uden arbejde, med fire uger. I 2. kvartal 2016 gik der 28,1 uger, inden en ledig kom i job, hvor ventetiden et år senere i 2. kvartal 2017 var på 23,9 uger - cirka en måned mindre.

Endnu større forbedring tegner både Middelfart og Nordfyn sig for. Middelfart har på et år forkortet den tid, de arbejdsløse går uden job, med i snit 9,5 uger, mens Nordfyn ligger 5,1 uger bedre end året før.

Til gengæld er det gået den gale vej for Nyborg, hvor tiden en ledig går uden job er steget med 7,4 uger. Dermed er der ti ugers forskel på, hvor længe de ledige går uden job i de to nabokommuner.

Så stor en andel er jobparate
Tallene viser, hvor stor en andel af kontanthjælpsmodtagerne i den enkelte kommune, som også anses for at være jobparate. Jo højere tal, jo bedre i forhold til chancen for at komme i arbejde.Nordfyns 57 pct.

Nyborg 51 pct.

Faaborg-Midtfyn 49 pct.

Assens 44 pct.

Ærø 43 pct.

Kerteminde 42 pct.

Svendborg 40 pct.

Middelfart 39 pct.

Langeland 35 pct.

Odense 33 pct.

Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening

Minus: Færre jobparate

Men det er ikke lutter lagkage det hele for Kerteminde. Når det gælder andelen af jobparate kontanthjælpsmodtagere, ligger Kerteminde dårligere end de to direkte sammenlignelige kommuner, Nordfyns Kommune og Faaborg-Midtfyn.

Mens 42 pct. af modtagerne af kontanthjælp er jobparate i Kerteminde, er det tilsvarende tal for Faaborg-Midtfyn på 49 pct., mens det i Nordfyns Kommune er på 57 pct.

Dermed er Nordfyns den kommune af alle ti i det fynske område, der har den største andel af jobparate kontanthjælpsmodtagere. Odense ligger lavest med 33 pct.

Kerteminde bedst på Fyn til at få folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce