Kerry: Syrisk massemord er uacceptabelt

Kerry: Syrisk massemord er uacceptabelt
Foto: POLFOTO/AP

Kerry: Syrisk massemord er uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

USA's udenrigsminister håber stadig, at Syriens præsident vil gå med til at søge en politisk løsning.

USA's udenrigsminister, John Kerry, slutter sig tirsdag til koret af stemmer, der advarer om, at Syriens kemiske våben kan falde i de forkerte hænder.

- Vi udtaler os meget klart om truslen fra kemiske våben. Og faren for at kemiske våben skal falde i de forkerte hænder, siger Kerry på et pressemøde i forbindelse med sit første udenrigsministermøde i Nato i Bruxelles .

- Vi må alle sammen tænke nøje over, hvordan vi kan komme til forhandlingsbordet for at afværge en implosion af Syrien, hvilket vil være den værst tænkelige situation, siger Kerry, efter at have vendt situationen med både de øvrige Natolandes og Ruslands udenrigsminister.

Ligesom blandt andre Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, og den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF), har gjort det, understreger Kerry, at Nato aktuelt ikke er involveret i Syrien udover med sit bidrag til forsvaret af nabolandet Tyrkiet.

Men Kerry antyder, at han på sit bilaterale møde med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, igen har forsøgt at lægge pres på for at få russerne til at bruge deres indflydelse til at sætte en stopper for det, Kerry kalder "uacceptabelt massemord" i Syrien.

- Vores allesammens højeste ønske er en politisk løsning i overensstemmelse med aftalen fra Genève, siger Kerry med henvisning til en aftale fra juni sidste år, hvor også Rusland støtter en politisk løsning i Syrien.

- Vi håber alle, at det på en eller anden måde - ved at nogle lande skifter holdning, eller andre griber ind - bliver muligt at finde sådan en løsning.

- Det kan godt være, at vi og russerne er uenige om, hvornår og hvordan Assad (Syriens præsident Bashar al-Assad, red.) kan tænkes at forlade posten.

- Men vi er ikke uenige om, at hans afgang er enten uundgåelig eller nødvendig for at finde en løsning, siger Kerry og udtrykker håb om, at også Assad selv på et tidspunkt vil finde viljen til at søge en politisk løsning.

Kerry: Syrisk massemord er uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce