Kendt erhvervsprofil stopper og fortsætter

Når direktør Ib Rasmussen, tidligere DI-formand og nuværende direktør for profilvalsedivisionen, stopper, bliver det Per Rasmussen, der tager over. FOTO: Yilmaz Polat

Kendt erhvervsprofil stopper og fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PORTRÆT: Ib Rasmussen går på pension, men bliver ekspert i Moldavien

Han var den første, der fik direktørtitel hos Ib Andresen Industri, siden skærpede han Dansk Industris profil på Fyn, og nu er profilvalsedirektøren fra Langeskov klar til at forme pensionisttilværelsen.

62-årige Ib Rasmussen stopper efter 29 år hos Fyns største underleverandør inden for pladebearbejdning. Tilbagetrækningen er nøje planlagt, og afløseren er kørt i stilling.

Han hedder Per Rasmussen, er tidligere produktionschef i profilvalseafdelingen og har fulgt Ib Rasmussen som føl de seneste tre år.

De sidste par år har Per Rasmussen været placeret i en salgsstilling, og det er desuden blevet til en MBA-uddannelse på Danmarks Tekniske Universitet.

I forbindelse med pensioneringen trækker Ib Rasmussen sig fra næstformandsposten i Dansk Industri, som han var med til at starte, og hvor han selv var formand i seks år.

Travl pensionist

Men ellers bliver det en travl pensionist, der forlader sit værk. Profilvalsedivisionen, der er en af de største afdelinger hos Ib Andresen Industri, er bygget op fra bunden af Ib Rasmussen.

Den 62-årige direktør vil i endnu et år være løsere tilknyttet Ib Andresen Industri, men derudover skal han til Moldavien som ekspertrådgiver for Den Europæiske Bank.

Ib Rasmussen er blevet headhuntet til jobbet og skal tilknyttes et projekt inden for "turn around management" og være strategisk rådgiver for en direktion inden for stål- og rørbranchen.

Ib Rasmussen sidder i dag i bestyrelsen hos Scan Vibro og Teknologisk Institut og indtræder i et yderligere et par bestyrelser, når han stopper.

Men ellers skal noget af fritiden bruges i den 37 fod lange Contrast 370, der ligger i havnen i Kerteminde, hvor Ib Rasmussen har boet siden 1975.

Sejler for at vinde

Her deltager han også hver tirsdag i kapsejladserne som gast i en Elvstrøm 32 sammen en række andre "ældre" herrer - selvfølgelig for at vinde.

Ib Rasmussen har været medlem af Odense Eventyr Golf Klub i halvandet år.

- Men hidtil har jeg kun taget "den teoretiske" prøve. Jeg har ikke slået et slag endnu, indrømmer Ib Rasmussen, der håber at få mere for pengene, når han bliver pensionist.

Ellers er det hustruen, børn og børnebørn, der vil se lidt mere til Ib Rasmussen, der er lidt af en handyman.

- Jeg har lovet min hustru at sætte et nyt køkken op til foråret, og det er faktisk noget, jeg godt kan lide. Jeg er oprindelig uddannet maskinarbejder, før jeg læste til ingeniør, og jeg er vokset op i tømrer- og snedkerhjem, siger han.

Endelig håber Ib Andresen-direktøren, at der bliver lidt mere tid til racercyklen som han fik til sin 60 års fødselsdag af hustru og børn.

Kendt erhvervsprofil stopper og fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce