Fremtiden uvis for rigmanden Karsten Rees estiske milliardeventyr Fjordfresh, der nu tiltales for at have bestukket embedsmand.
Selskabet Fjordfresh Holding, der kontrolleres af et af finansmanden Karsten Rees selskaber, er blevet tiltalt for bestikkelse i Estland i et forsøg på at skaffe statsgaranterede lån til etablering af en gigantisk fiskefarm.

Det skriver Dagbladet Børsen fredag.

Selskabet Karsten Ree Holding ApS har købt sig til kontrollen med fiskefarmsprojektet, der med en planlagt investering på 3,5 milliarder kroner skulle ende som verdens største.

Foruden det estiske selskab er dets danske direktør Thorben Grønkjær Nielsen tiltalt for bestikkelse, hvor straframmen lyder på bøde eller fængsel i op til tre år, skriver Børsen.

Thorben Grønkjær Nielsen afviser, at sagen har noget på sig:

- Vi kan tilbagevise alle anklagerne sort på hvidt. Jeg er selvfølgelig træt af, at det nu ender med en tiltale, men det vidste jeg på forhånd, fordi sagen er politisk motiveret, siger Thorben Grønkjær Nielsen til Børsen.

Ifølge den estiske anklagemyndighed var det bestikkelse, da Thorben Grønkjær Nielsen og Fjordfresh Holding i perioden

2007-2008 dels gav den daværende rådgiver for den estiske landbrugsminister et kontant, rentefrit lån på 400.000 estiske kr. (190.000 kr.), lovede ham en uspecificeret aktiepost i projektet og indbetalte yderligere 531.000 estiske kr. (252.000 kr.) på hans konto. Ministerrådgiveren er siden blevet ansat ved fiskefarmsprojektet.

Herhjemme har bestikkelsessagen fået Eksport Kredit Fonden til at bremse forhandlinger om at garantere lån på 350 millioner kroner til projektet.